Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix Paris

Sensationele nieuwe achtbaan Parc Astérix: 51 meter hoog, vier lanceringen

15-11-2018, 20.19 uur

Het Franse pretpark Parc Astérix komt met één van de heftigste achtbanen ter wereld. Over enkele jaren opent het attractiepark een verbluffende 51 meter hoge rollercoaster met enkele bizarre elementen, waaronder een driedubbele lancering halverwege de baan. De topsnelheid komt te liggen op zo'n 107 kilometer per uur.

Een ritje begint met een lancering, enkele scherpe bochten en een inversie. Daarna volgen een wissel en een 'triple half-pipe launch', waarbij bezoekers vooruit, achteruit en weer vooruit gekatapulteerd worden. Uiteindelijk bereikt de trein genoeg snelheid om over een gigantische heuvel te komen. De dollemansrit eindigt met een reeks scherpe bochten, heuvels en inversies.

De plannen zijn zojuist door de Zwitserse fabrikant Intamin onthuld op pretparkbeurs IAAPA Attractions Expo in Florida. Geen enkele achtbaan in Europa heeft meer lanceringen. De launch coaster breekt ook een wereldrecord: inzittenden zijn tijdens een ritje maar liefst 23 keer gewichtsloos.Er komen drie treinen voor elk twintig passagiers. De extreme lanceerachtbaan wordt 1075 meter lang, maar dankzij het unieke element leggen inzittenden in totaal 1361 meter af.

Parc Astérix heeft straks de hoogste en snelste achtbaan van Frankrijk in huis. Zusterpark Walibi Belgium opent in 2021 een achtbaan die 1 meter lager wordt, maar wel harder gaat, namelijk 113 kilometer per uur. Beide parken zijn eigendom van de Franse firma Compagnie des Alpes.Meer Parc Astérix Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be