Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium bouwt hoogste en snelste achtbaan van de Benelux

15-11-2018, 19.36 uur

Walibi Belgium gaat de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux bouwen. Het attractiepark investeert in een indrukwekkende mega coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin. Die wordt 50 meter hoog en 1200 meter lang. De topsnelheid bedraagt 113 kilometer per uur.

Dat heeft Intamin zojuist bekendgemaakt op pretparkbeurs IAAPA Attractions Expo in Florida. In Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk staat geen enkele achtbaan die hoger of sneller is. Op dit moment is de 47 meter hoge Goliath in Walibi Holland nog de recordhouder, goed voor een topsnelheid van 106 kilometer per uur.

De sensationele nieuwe rollercoaster krijgt een unieke lay-out met bijzondere elementen, zoals een 'twisting first drop', een 'wall stall' en 's werelds eerste 'non-inverted cobra roll'. Passagiers zijn maar liefst vijftien keer gewichtsloos. Er gaan twee treinen rijden, met elk 24 zitplaatsen.

Afrikaans
Er is nog geen naam bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de attractie komt te liggen in een Afrikaans themagebied. De opening vindt plaats in 2021. Volgend jaar opent het pretpark eerst een darkride. In 2020 volgt een interactieve waterattractie.Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be