Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Milieuclubs fel tegen kabelbaan tussen Frankrijk en Europa-Park

14-11-2018, 15.29 uur

Verschillende Duitse milieuclubs zijn niet blij met een plan van Europa-Park om een gigantische kabelbaan te bouwen. Het Zuid-Duitse attractiepark, dat enkele kilometers van de Franse grens ligt, wil Frankrijk op die manier verbinden met de ingang van het park.

Wanneer Franse bezoekers hun auto laten staan en met de kabelbaan naar Europa-Park komen, zou dat beter zijn voor het milieu. Toch zien natuurverenigingen het omvangrijke project absoluut niet zitten. Dat laten vier organisaties weten in een verklaring.

Het gaat om Naturschutzbund Deutschland (NABU), BUND Regionalverband Südlicher Oberrhein, Landesnaturschutzverband Baden-Württemberg (LNV) en Elsässischen Vogelschutzliga (LPO). Ze vrezen onder meer dat de kabelbaan de dierenpopulatie in een nabijgelegen natuurreservaat in gevaar brengt. Daarom roepen ze autoriteiten op om het plan niet goed te keuren.

"We praten over één van de grootste overwinteringsgebieden voor watervogels in Frankrijk", zegt een woordvoerder van LPO. "Het aanwezige ecosysteem moet koste wat kost beschermd worden." Een voorlichter van NABU noemt het plan "een ernstige inbreuk op de natuur". Men suggereert een milieuvriendelijk alternatief, zoals een pendeldienst met elektrische bussen.

Politici uit zowel Duitsland als Frankrijk steunen het idee voor de kabelbaan vooralsnog wél. Of en wanneer de baan gebouwd kan worden, is nog niet duidelijk. Eerst moeten de vergunningen in orde zijn. Dat gaat naar verwachting twee tot vijf jaar duren.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be