Fabrikanten

Amerikaans bedrijf ontwerpt houten achtbaan die over de kop gaat

14-11-2018, 14:30 uur | Reacties

Een Amerikaanse firma heeft een houten achtbaan ontworpen die over de kop gaat. Tot nu toe bevatten de achtbanen van leverancier Great Coasters International (GCI) geen inversies. Daar kan in de toekomst verandering in komen, blijkt uit toekomstplannen gepresenteerd op pretparkbeurs IAAPA Attractions Expo in Florida.

GCI is de bouwer van spectaculaire houten achtbanen als Joris en de Draak in de Efteling, Troy in Toverland, Heidi The Ride in Plopsaland en Wodan in Europa-Park. Die attracties gaan niet over de kop.


ZIE OOK: Foto's: sloop van Walibi-achtbaan in volle gang

Nu heeft de fabrikant een duellerende 'hybrid coaster' ontwikkeld, waarbij houten ondersteuningen gecombineerd worden met een stalen baan. Een maquette van de opzienbarende attractie - getoond op de beurs - toont dat daar voor het eerst ook inversies in voorkomen.

Overigens is GCI niet het enige bedrijf dat houten achtbanen kan bouwen die over de kop gaan. De Amerikaanse concurrenten The Gravity Group en Rocky Mountain Construction (RMC) zijn daar al langer in gespecialiseerd. Volgend jaar opent Walibi Holland een RMC-achtbaan met de naam Untamed.ZIE OOK: Attractiebouwer Vekoma presenteert 'extreem soepel' achtbaantype

Reacties