Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Amerikaans bedrijf ontwerpt houten achtbaan die over de kop gaat

14-11-2018, 14.30 uur

Een Amerikaanse firma heeft een houten achtbaan ontworpen die over de kop gaat. Tot nu toe bevatten de achtbanen van leverancier Great Coasters International (GCI) geen inversies. Daar kan in de toekomst verandering in komen, blijkt uit toekomstplannen gepresenteerd op pretparkbeurs IAAPA Attractions Expo in Florida.

GCI is de bouwer van spectaculaire houten achtbanen als Joris en de Draak in de Efteling, Troy in Toverland, Heidi The Ride in Plopsaland en Wodan in Europa-Park. Die attracties gaan niet over de kop.

Nu heeft de fabrikant een duellerende hybrid coaster ontwikkeld, waarbij houten ondersteuningen gecombineerd worden met een stalen baan. Een maquette van de opzienbarende attractie - getoond op de beurs - toont dat daar voor het eerst ook inversies in voorkomen.

Overigens is GCI niet het enige bedrijf dat houten achtbanen kan bouwen die over de kop gaan. De Amerikaanse concurrenten The Gravity Group en Rocky Mountain Construction (RMC) zijn daar al langer in gespecialiseerd. Volgend jaar opent Walibi Holland een RMC-achtbaan met de naam Untamed.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be