Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Attractiebouwer Vekoma presenteert 'extreem soepel' achtbaantype

13-11-2018, 17.28 uur | Reacties

De bekende Nederlandse attractiebouwer Vekoma brengt een nieuw achtbaantype op de markt: de suspended thrill coaster. Het gaat om een nieuwe generatie achtbanen met karretjes onder de baan. Dat vertelt een woordvoerster van het Limburgse bedrijf aan Looopings.

De suspended thrill coaster is de opvolger van de klassieke suspended looping coaster. Daarvan opende het eerste exemplaar in 1994, namelijk de Condor in Walibi Holland. Inmiddels staan er soortgelijke banen in onder meer Walibi Belgium (Vampire), Movie Park Germany (MP Xpress) en Gardaland (Blue Tornado).

De oude suspended looping coasters staan niet bekend om heel comfortabele ritjes. Het nieuwe achtbaantype is daarentegen "extreem soepel", belooft de voorlichtster.

Op een pretparkbeurs in Florida onthult Vekoma deze week meteen een voorbeeldontwerp voor de suspended thrill coaster. "Het is een design met twee inversies, vijf airtime hills en zes scherpe bochten, bedoeld voor passagiers vanaf 1.20 meter." Het ontwerp wordt Thunderbird genoemd. "Zowel jonge thrillseekers als doorgewinterde achtbaanfans zullen er plezier aan beleven."

Thunderbird is 31 meter hoog en 710 meter lang, met een topsnelheid van 80 kilometer per uur. De attractie beslaat een oppervlakte van ongeveer honderd bij zestig meter. Treinen bestaan uit tien bakjes voor in totaal twintig passagiers. Dat zorgt voor een theoretische capaciteit van 550 of 1050 personen per uur, afhankelijk van het aantal treinen.

Vekoma heeft al een exemplaar van Thunderbird verkocht. "Maar we kunnen nog niets zeggen over de klant", aldus de voorlichtster.

Meer leveranciers
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be