Fabrikanten

Attractiebouwer Vekoma presenteert 'extreem soepel' achtbaantype

13-11-2018, 17:28 uur | Reacties

De bekende Nederlandse attractiebouwer Vekoma brengt een nieuw achtbaantype op de markt: de suspended thrill coaster. Het gaat om een nieuwe generatie achtbanen met karretjes onder de baan. Dat vertelt een woordvoerster van het Limburgse bedrijf aan Looopings.

De suspended thrill coaster is de opvolger van de klassieke suspended looping coaster. Daarvan opende het eerste exemplaar in 1994, namelijk de Condor in Walibi Holland. Inmiddels staan er soortgelijke banen in onder meer Walibi Belgium (Vampire), Movie Park Germany (MP Xpress) en Gardaland (Blue Tornado).


ZIE OOK: Dit jaar nog geen nieuwe treinen op Walibi-achtbaan Condor

De oude suspended looping coasters staan niet bekend om heel comfortabele ritjes. Het nieuwe achtbaantype is daarentegen "extreem soepel", belooft de voorlichtster.

Op een pretparkbeurs in Florida onthult Vekoma deze week meteen een voorbeeldontwerp voor de suspended thrill coaster. "Het is een design met twee inversies, vijf airtime hills en zes scherpe bochten, bedoeld voor passagiers vanaf 1.20 meter." Het ontwerp wordt Thunderbird genoemd. "Zowel jonge thrillseekers als doorgewinterde achtbaanfans zullen er plezier aan beleven."

Thunderbird is 31 meter hoog en 710 meter lang, met een topsnelheid van 80 kilometer per uur. De attractie beslaat een oppervlakte van ongeveer honderd bij zestig meter. Treinen bestaan uit tien bakjes voor in totaal twintig passagiers. Dat zorgt voor een theoretische capaciteit van 550 of 1050 personen per uur, afhankelijk van het aantal treinen.

Vekoma heeft al een exemplaar van Thunderbird verkocht. "Maar we kunnen nog niets zeggen over de klant", aldus de voorlichtster.

ZIE OOK: Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma in Japanse handen

Reacties