Attractiepark Toverland

Toverland kampt met personeelstekort op drukke dagen

13-11-2018, 09:38 uur | Reacties

Toverland heeft een schrijnend tekort aan medewerkers. Op drukke dagen lukt het tegenwoordig niet meer om genoeg personeel te vinden voor het Limburgse pretpark. Daardoor bleven afgelopen zomer sommige horecalocaties ondanks grote drukte gesloten.

Het maken van de personeelsroosters had in het hoogseizoen heel wat voeten in de aarde, zegt directrice Caroline Kortooms in dagblad De Limburger. "In de zomermaanden hebben we - zeker na de uitbreiding - zo'n zeshonderd tijdelijke krachten nodig, veelal horecamensen. We zijn er deze zomer zelfs met het nodige kunst- en vliegwerk niet helemaal in geslaagd om zo veel hulpkrachten aan ons te binden."


ZIE OOK: Toverland teleurgesteld over bezoekersaantallen: 'Maar het lag niet aan ons'

Uiteindelijk heeft het management zelfs vrienden, familie en verenigingen in de buurt om hulp moeten vragen op piekdagen. "Dat bleek een goede zet. Maar dan nog kregen we niet alle roosters dicht zoals eigenlijk had gemoeten."

Het kwam bijvoorbeeld meermaals voor dat eettentje Smouldering Roast en ijssalon Solaris om die reden dicht waren. "Twee jaar geleden konden we nog kiezen uit een lijst met hulpkrachten. Die luxe is nu helemaal verdwenen." Kortooms wil de komende jaren extra focussen op het vinden van geschikt personeel.

Eerder vandaag werd al bekend dat Toverland ontevreden is over het aantal bezoekers in 2018. Dat het rustiger was dan gepland, mag een geluk bij een ongeluk genoemd worden: bij meer drukke dagen waren de personeelsproblemen nog groter geweest.

Overigens werd er op rustige dagen juist bezuinigd op de personeelskosten, zelfs bij de twee nieuwe attracties Merlin's Quest en Fenix.

ZIE OOK: Toverland breekt record: 'Zo druk is het hier nog nooit geweest'

Reacties