Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland kampt met personeelstekort op drukke dagen

13-11-2018, 09.38 uur

Toverland heeft een schrijnend tekort aan medewerkers. Op drukke dagen lukt het tegenwoordig niet meer om genoeg personeel te vinden voor het Limburgse pretpark. Daardoor bleven afgelopen zomer sommige horecalocaties ondanks grote drukte gesloten.

Het maken van de personeelsroosters had in het hoogseizoen heel wat voeten in de aarde, zegt directrice Caroline Kortooms in dagblad De Limburger. "In de zomermaanden hebben we - zeker na de uitbreiding - zo'n zeshonderd tijdelijke krachten nodig, veelal horecamensen. We zijn er deze zomer zelfs met het nodige kunst- en vliegwerk niet helemaal in geslaagd om zo veel hulpkrachten aan ons te binden."

Uiteindelijk heeft het management zelfs vrienden, familie en verenigingen in de buurt om hulp moeten vragen op piekdagen. "Dat bleek een goede zet. Maar dan nog kregen we niet alle roosters dicht zoals eigenlijk had gemoeten."

Het kwam bijvoorbeeld meermaals voor dat eettentje Smouldering Roast en ijssalon Solaris om die reden dicht waren. "Twee jaar geleden konden we nog kiezen uit een lijst met hulpkrachten. Die luxe is nu helemaal verdwenen." Kortooms wil de komende jaren extra focussen op het vinden van geschikt personeel.

Eerder vandaag werd al bekend dat Toverland ontevreden is over het aantal bezoekers in 2018. Dat het rustiger was dan gepland, mag een geluk bij een ongeluk genoemd worden: bij meer drukke dagen waren de personeelsproblemen nog groter geweest.

Overigens werd er op rustige dagen juist bezuinigd op de personeelskosten, zelfs bij de twee nieuwe attracties Merlin's Quest en Fenix.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be