Attractiepark Toverland

Toverland teleurgesteld over bezoekersaantallen: 'Maar het lag niet aan ons'

13-11-2018, 08.20 uur | Reacties

Toverland zal in 2018 ongeveer 20 procent meer bezoekers verwelkomen dan in 2017, maar toch overheerst de teleurstelling. Dat vertelt directrice Caroline Kortooms in een interview. "We hadden op meer gehoopt na een investering van 35 miljoen euro", zegt ze.

Het Limburgse attractiepark opende in juli twee de nieuwe themagebieden Port Laguna en Avalon, met twee grote attracties: bootvaart Merlin's Quest en wing coaster Fenix. Dat heeft ervoor gezorgd dat het aantal bezoekers steeg van 682.000 in 2017 naar zo'n 800.000 in 2018. Die cijfers vallen tegen, geeft Kortooms toe.


ZIE OOK: Directrice Toverland geeft toe: 'Onze naam zit ons in de weg'

"We denken dat het meer had kunnen zijn als we een gewone Nederlandse zomer hadden gehad", vertelt ze in gesprek met dagblad De Limburger. Volgens de directrice laten mensen Toverland links liggen als de temperatuur boven de 28 graden uitkomt. "Bij 32 graden maken mensen andere keuzes. Zeven weken extreem warm weer, dat krijg je nooit meer gecompenseerd."

Pijnlijk
Voor hoeveel nieuwe bezoekers de mega-investering had moeten zorgen, zegt Kortooms er niet bij. "We weten in elk geval dat het niet aan ons heeft gelegen en dat je dit gewoon moet accepteren. Desondanks is het pijnlijk."

De exacte bezoekersaantallen van dit jaar worden begin januari 2019 bekendgemaakt, vertelt een woordvoerster aan Looopings.

ZIE OOK: Directrice Toverland verdedigt bezuinigingen: 'Zo gaat het al jaren'

Reacties