Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Hilarisch: pastoor vertelt over ritje in Efteling-achtbaan Vogel Rok

11-11-2018, 21.10 uur

Een pastoor uit Sneek heeft tijdens zijn wekelijkse kerkdienst een opvallende ontboezeming gedaan. Peter van der Weide bracht jaren geleden een bezoek aan de Efteling, waar hij een ritje maakte in de donkere achtbaan Vogel Rok. In een live-uitzending op NPO 2 vertelde de pastoor vandaag op geheel eigen wijze over dat "angstige" avontuur.

Van der Weide noemt de rollercoaster stelselmatig De Gier. "De Gier is een achtbaan, maar dan in het pikkedonker." Alleen de ingang, in de vorm van een reusachtige vogel, vond hij er al "angstaanjagend" uitzien. En toen moest de wachtrij nog beginnen.

"Het duurde toen al een uur. En dan moet je wachten op iets wat maar anderhalve minuut duurt." Tijdens het ritje was hij behoorlijk nerveus. "Met een gierende snelheid. Je krijgt er ook gierende zenuwen van." Uiteindelijk viel de ervaring mee. "Voor ik het wist waren we alweer bij het beginpunt en dacht ik: was dit het nu?"

De moraal van het verhaal: de mens heeft geen achtbaan nodig om angst te ervaren. Van der Weide vergelijkt Vogel Rok met een "boze droom". Vervolgens noemt de pastoor verschillende veelvoorkomende angsten, zoals "pijn in je lichaam die de voorbode kan zijn van de naderende dood". "We hoeven niet naar De Gier toe te gaan om te gaan griezelen."

Overigens heeft de Efteling katholieke roots. De voorloper van Stichting Natuurpark de Efteling, opgericht in 1937, was het Roomsch-Katholieke Sport en Wandelpark. Vogel Rok opende in 1998. De donkere achtbaan, gebaseerd op de verhalen van Sindbad de Zeeman, haalt een topsnelheid van 65 kilometer per uur.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be