Efteling

Hilarisch: pastoor vertelt over ritje in Efteling-achtbaan Vogel Rok

11-11-2018, 21:10 uur | Reacties

Een pastoor uit Sneek heeft tijdens zijn wekelijkse kerkdienst een opvallende ontboezeming gedaan. Peter van der Weide bracht jaren geleden een bezoek aan de Efteling, waar hij een ritje maakte in de donkere achtbaan Vogel Rok. In een live-uitzending op NPO 2 vertelde de pastoor vandaag op geheel eigen wijze over dat "angstige" avontuur.

Van der Weide noemt de rollercoaster stelselmatig De Gier. "De Gier is een achtbaan, maar dan in het pikkedonker." Alleen de ingang, in de vorm van een reusachtige vogel, vond hij er al "angstaanjagend" uitzien. En toen moest de wachtrij nog beginnen.


ZIE OOK: Christelijke krant: 'Walibi-bezoekers snappen naam Goliath niet'

"Het duurde toen al een uur. En dan moet je wachten op iets wat maar anderhalve minuut duurt." Tijdens het ritje was hij behoorlijk nerveus. "Met een gierende snelheid. Je krijgt er ook gierende zenuwen van." Uiteindelijk viel de ervaring mee. "Voor ik het wist waren we alweer bij het beginpunt en dacht ik: was dit het nu?"

De moraal van het verhaal: de mens heeft geen achtbaan nodig om angst te ervaren. Van der Weide vergelijkt Vogel Rok met een "boze droom". Vervolgens noemt de pastoor verschillende veelvoorkomende angsten, zoals "pijn in je lichaam die de voorbode kan zijn van de naderende dood". "We hoeven niet naar De Gier toe te gaan om te gaan griezelen."

Overigens heeft de Efteling katholieke roots. De voorloper van Stichting Natuurpark de Efteling, opgericht in 1937, was het Roomsch-Katholieke Sport en Wandelpark. Vogel Rok opende in 1998. De donkere achtbaan, gebaseerd op de verhalen van Sindbad de Zeeman, haalt een topsnelheid van 65 kilometer per uur.ZIE OOK: Avonturenpark Hellendoorn past halloween-evenement aan na klachten van gelovigen

Reacties