Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Océade

Bijzondere foto's: waterpark Océade gesloopt

11-11-2018, 15.59 uurBeeld: Mike Verhappen

Hoe ligt het gesloten zwemparadijs Océade in Brussel er vandaag de dag bij? Zes weken na de definitieve sluiting is er nog maar weinig over van het ooit zo populaire waterpark. Dat blijkt uit een exclusieve fotoreportage waar Looopings de hand op wist te leggen.

Op zondag 30 september was Océade voor het laatst toegankelijk. Een groot deel van het Belgische zwemcomplex is intussen ontmanteld en gesloopt. Alle waterglijbanen zijn al verdwenen. Op de plekken waar bezoekers tot voor kort naar beneden gleden, zitten nu grote gaten in de muren.

Enkele decoraties en lege baden herinneren nog aan de gloriedagen van de voormalige trekpleister. "Het is heel apart om Océade zo te zien", vertelt fotograaf Mike Verhappen aan Looopings. "Ik zie wel vaker verlaten gebouwen, maar hier ben ik zelf ook vaak geweest toen het nog in gebruik was."

Hij heeft mooie herinneringen aan het waterpark. "Océade was één van de eerste waterparken waar ik kwam. Erg jammer dat het gesloten is." Vrijwel de gehele inboedel - inclusief de glijbanen - is opgekocht door een Roemeen. Hij wil de waterattracties opnieuw gaan opbouwen in Roemenië. Verhappen: "Ik hoop de oude glijbanen daar nog eens te kunnen bezoeken."

Eind dit jaar moet Océade helemaal afgebroken zijn. Het waterparadijs maakt plaats voor een nieuwbouwproject.

Meer Océade
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be