Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Senioren breien nieuwe muts voor Efteling-bewoner Langnek

14-11-2018, 21.23 uur

Eén van de bekendste bewoners van het Sprookjesbos in de Efteling heeft een nieuwe winterse outfit. Langnek werd vandaag voorzien van een speciale muts en sjaal, die ter plekke met de hand zijn gebreid. Daarvoor had het attractiepark een team van meesterbreisters ingeschakeld.

Zij waren de hele dag druk bezig om de winterse accessoires te maken in het overdekte IJspaleis. De actie is onderdeel van de Goedgemutste Breicampagne, waarmee de Efteling en smoothieproducent Innocent Drinks aandacht willen vragen voor eenzame ouderen in Nederland. Dat zijn er naar verluidt meer dan één miljoen.

Normaal gesproken wordt Langnek 's winters warm gehouden door op maat gemaakte oorwarmers. Deze winter draagt hij dus voor het eerst een enorme muts. "Langnek zal de hele winter goedgemutst blijven", laat een woordvoerster weten. De Winter Efteling duurt tot eind januari 2019.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be