Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Video: Efteling-figuur Langnek breekt zijn nek in Madurodam

10-11-2018, 21.17 uur

Efteling-icoon Langnek heeft een ongelukje gehad in Madurodam. Een miniatuurversie van het beroemde sprookjesfiguur is sinds 2002 in het Haagse themapark te vinden, maar door een foutje zit hij er vandaag de dag niet echt comfortabel meer bij.

Het hoofd van Langnek staat tegenwoordig achterstevoren op zijn nek, blijkt uit een lollige video van pretparkfan Kevin van der Weijden. Daardoor heeft het lieflijke tafereel nu meer weg van een scène uit de horrorfilm The Exorcist.

Langneks hoofd beweegt nog wel, maar dan achterstevoren. Ook zijn nek gaat nog gewoon op en neer. Dat zorgt voor een behoorlijk komisch beeld. "Het sprookje van De Zes Dienaren doet het goed in Madurodam!", schrijft Van der Weijden sarcastisch op Twitter.

Een woordvoerster van Madurodam laat aan Looopings weten dat het probleem spoedig verholpen zal worden. "We gaan ervoor zorgen dat Langnek zo snel mogelijk weer over Madurodam uitkijkt", zegt ze.

Naast Langnek hebben ook Holle Bolle Gijs en drie Muzikale Paddenstoelen een plek gekregen in het park.Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be