Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Entreeprijs Europa-Park voor het eerst boven 50 euro

10-11-2018, 14.27 uurBeeld: Nick Jespers

De entreeprijs van Europa-Park komt in 2019 voor het eerst boven 50 euro uit. Het Duitse attractiepark vraagt volgend jaar 52 euro voor een standaard toegangsbewijs. Dat is 2,50 euro meer dan de huidige prijs. Europa-Park opent in 2019 geen grote nieuwe attractie.

Ook de prijs van een ticket voor kinderen en senioren gaat omhoog. Zij betalen straks 44,50 euro in plaats van 42,50 euro. Een tweedagenkaart voor volwassenen gaat 98,50 euro kosten, ten opzichte van 94 euro in 2018. Kortingsacties komen bij Europa-Park niet of nauwelijks voor. Een jaarabonnement wordt 10 euro duurder. Daarvoor zijn bezoekers volgend seizoen 210 euro kwijt.

Ook andere grote Europese attractieparken verhogen de prijzen. Een bezoek aan de Efteling gaat volgend jaar 42 euro kosten. Disneyland Paris vraagt sinds deze week 84 euro voor één park en 104 euro voor twee parken.

Europa-Park is na Disneyland Paris het best bezochte pretpark van Europa, met meer dan 5,5 miljoen bezoekers per jaar. Dat moeten er binnen enkele jaren 6,5 miljoen zijn. In het najaar van 2019 opent het nieuwe waterpark Rulantica, maar daar moeten aparte kaartjes voor gekocht worden.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be