Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Komt er een Bassie & Adriaan-pretpark in Vlaardingen?

09-11-2018, 11.17 uur

Het beroemde duo Bassie & Adriaan krijgt mogelijk een eigen pretpark. Er zijn plannen om een heus Bassie & Adriaan-themapark te bouwen in Vlaardingen. Dat idee is afkomstig van de grootste politieke partij in de Zuid-Hollandse stad.

In Vlaardingen staat al sinds 2008 een sportpark leeg. Op die plek zou het attractiepark kunnen komen. De partij gaat de komende maanden op zoek naar mensen die willen meedenken en investeren.

Verwacht echter geen gigantische publiekstrekker. Volgens mede-initiatiefnemer Tim Thiel hoeft de bouw van het park niet veel te kosten. "Het belangrijkste is een goed thema, en dat hebben we", vertelt hij aan De Telegraaf.

Goedkope attracties
Hoe moet het park er dan uit komen te zien? Thiel: "Je maakt een paar poppen geïnspireerd op de tekeningen uit de stripboeken. In België tik je wat goedkope attracties op de kop. Het prachtige gebouw wat nog op het terrein staat, kan dienen als restaurant en de inpandige gymzaal als circustent."

De bedenkers hebben zelf nog niet over de plannen gesproken met de clown en de acrobaat. Een woordvoerder van het duo laat weten enthousiast te zijn. "We gaan graag om tafel met de initiatiefnemers", zegt hij. "Als het goed wordt aangepakt, kan het een groot succes worden."

35 jaar
Bassie en Adriaan, gespeeld door Bas en Aad van Toor, waren 35 jaar lang te zien in een groot aantal tv-series. Veel scènes zijn opgenomen in Vlaardingen, waar de twee woonden. De bekendste verhalen en personages zouden ook in het pretpark verwerkt kunnen worden.

Bas van Toor is inmiddels 83 jaar. Zijn broer Aad, die tegenwoordig in Spanje woont, werd onlangs 76.Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be