Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Kerstmarkt met lekkernijen nieuw in Disneyland Paris

11-11-2018, 12.45 uur

In Disneyland Paris zijn deze winter speciale hapjes verkrijgbaar. Op het plein voor de attractie Ratatouille: The Adventure is voor het eerst een culinaire kerstmarkt opgebouwd. Verspreid over vijf verschillende kraampjes worden regionale en seizoensgebonden specialiteiten verkocht.

Voorbeelden zijn warme en koude kastanjes, garnalen, slakken, gerookte zalm, veganistische kastanjesoep, erwtensoep, zuurkool, tartiflette, pretzels, crêpes, kerststronk en donuts. De prijzen van de gerechten variëren tussen 4 en 7 euro. Wie dorst heeft gekregen, kan kiezen uit warme en koude wijn, champagne, kerstbier en cider.

De kerstmarkt L'Hiver Gourmand bevindt zich op La Place de Rémy in het Walt Disney Studios Park. Afgelopen zomer werd op dezelfde plek al een foodfestival gehouden, toen onder de noemer Le Rendez-vous Gourmand.

"Na het succes van het foodfestival voelde het organiseren van een kerstmarkt in Disney-stijl als een logische volgende stap", vertelt projectmanager Alexandre Dafit. "We dompelen gasten onder in een kerstsfeer met decoraties, kerstverlichting, typische gerechten én meet-and-greets met Disney-figuren."

Het kerstdecor verdwijnt begin januari, maar de kraampjes zijn geopend tot en met 17 maart.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be