Disneyland Paris

Kerstmarkt met lekkernijen nieuw in Disneyland Paris

11-11-2018, 12.45 uur | Reacties

In Disneyland Paris zijn deze winter speciale hapjes verkrijgbaar. Op het plein voor de attractie Ratatouille: The Adventure is voor het eerst een culinaire kerstmarkt opgebouwd. Verspreid over vijf verschillende kraampjes worden regionale en seizoensgebonden specialiteiten verkocht.

Voorbeelden zijn warme en koude kastanjes, garnalen, slakken, gerookte zalm, veganistische kastanjesoep, erwtensoep, zuurkool, tartiflette, pretzels, crêpes, kerststronk en donuts. De prijzen van de gerechten variëren tussen 4 en 7 euro. Wie dorst heeft gekregen, kan kiezen uit warme en koude wijn, champagne, kerstbier en cider.


ZIE OOK: Bijzondere hapjes en drankjes bij foodfestival in Disneyland Paris

De kerstmarkt L'Hiver Gourmand bevindt zich op La Place de Rémy in het Walt Disney Studios Park. Afgelopen zomer werd op dezelfde plek al een foodfestival gehouden, toen onder de noemer Le Rendez-vous Gourmand.

"Na het succes van het foodfestival voelde het organiseren van een kerstmarkt in Disney-stijl als een logische volgende stap", vertelt projectmanager Alexandre Dafit. "We dompelen gasten onder in een kerstsfeer met decoraties, kerstverlichting, typische gerechten én meet-and-greets met Disney-figuren."

Het kerstdecor verdwijnt begin januari, maar de kraampjes zijn geopend tot en met 17 maart.

ZIE OOK: Kerstseizoen Disneyland Paris van start: zeven verschillende shows

Reacties