The London Resort

Opening van megapretpark Londen voor de vijfde keer uitgesteld

10-11-2018, 19:14 uur | Reacties

De opening van een gigantisch pretpark in de buurt van Londen laat nóg langer op zich wachten. Eigenlijk had The London Resort in 2019 af moeten zijn. Een nieuwe directeur geeft nu toe dat het openingsjaar voor de vijfde keer is uitgesteld. Als het project doorgaat, vindt de opening op zijn vroegst plaats in 2024.

Moederbedrijf London Resort Company Holdings werd sinds begin 2017 geleid door Humphrey Percy. Hij heeft plaatsgemaakt voor zakenman Abdulla Al-Humaidi, die eerder al geld in het plan gestoken heeft. Volgend jaar moet de officiële bouwaanvraag ingediend worden, vertelt hij.


ZIE OOK: Financiële boost voor nieuw megapretpark in Engeland

"Ik ben blij te mogen aankondigen dat ik persoonlijk de controle en de verantwoordelijkheid voor dit project op me neem", zegt Al-Humaidi in een verklaring. "Er ligt een prima basis, maar helaas is er verder geen progressie gemaakt. Nu zijn we klaar voor de volgende stap."

Afgelopen maand werd bekend dat een nieuwe investeerder besloten heeft om 25 miljoen pond (zo'n 29 miljoen euro) te willen investeren in het entertainmentresort. Al-Humaidi: "Dat was mijn eerste initiatief. Er zullen er nog meer volgen. Ik kijk ernaar uit om deze fantastische faciliteit persoonlijk te openen in 2024."

In totaal zou de bouw ongeveer 5 miljard pond gaan kosten, zo'n 5,7 miljard euro. Volgens de initiatiefnemers is het park goed voor 33.000 banen. Er wordt gesproken over twee verschillende themaparken, maar over de attracties is nog niets bekend.

Eerder gepubliceerde ontwerpen zijn inmiddels achterhaald. Wel wordt er samengewerkt met de Britse omroep BBC en de Britse studio Aardman Animations. Filmmaatschappij Paramount heeft zich vorig jaar teruggetrokken.

ZIE OOK: Filmmaatschappij Paramount trekt zich terug uit megapretpark Londen

Reacties