Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Foto's: sloop van Walibi-achtbaan in volle gang

08-11-2018, 23.33 uurBeeld: Laurens van Heerde

Walibi Holland laat er geen gras over groeien. Nog geen twee weken na de laatste openingsdag van het seizoen is al een aanzienlijk deel van de houten achtbaan Robin Hood gesloopt. Dat blijkt uit nieuwe bouwfoto's die Looopings in handen kreeg.

Medewerkers van de Amerikaanse firma Rocky Mountain Construction (RMC) zijn bezig om het geraamte van de oude rollercoaster deels te ontmantelen. Bovenop het overgebleven houten skelet wordt uiteindelijk de spectaculaire nieuwe achtbaan Untamed gebouwd, met een stalen rail.

Op dit moment wordt ook de fundering verstevigd en uitgebreid. Verder knapt Walibi het bijbehorende themagebied op. Dat parkdeel krijgt de naam Wilderness. De attractie Merlin's Magic Castle staat al in de steigers.

Op 1 juli 2019 gaat Untamed open. Het pretpark heeft niet bekendgemaakt hoeveel de bouw van de achtbaan kost.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be