Disneyland Paris

Absurde prijsverhoging: parkeren bij Disneyland Paris kost nu 30 euro

08-11-2018, 13:33 uur | Reacties

Disneyland Paris lijkt geen enkele maatregel te schuwen om meer geld binnen te harken. Na het introduceren van peperdure voordringpasjes en het verhogen van de entreeprijzen, moeten nu de parkeertarieven eraan geloven.

Vanaf deze week durft Disneyland Paris maar liefst 30 euro te vragen voor een parkeerplek, 5 euro meer dan voorheen. Het parkeertarief van het resort is de afgelopen jaren meermaals stapsgewijs verhoogd. Begin 2016 waren bezoekers nog 15 euro per auto kwijt.


ZIE OOK: Disneyland Paris verhoogt parkeerkosten met 25 procent

De stijging van 100 procent in tweeënhalf jaar is moeilijk te verantwoorden, zeker in vergelijking met andere grote Europese attractieparken. Het Duitse Europa-Park - na Disneyland het best bezochte park van Europa - neemt genoegen met 6 euro. De Efteling rekent al jaren 10 euro. Bij PortAventura in Spanje moeten automobilisten 12 euro afrekenen, nog altijd een schijntje vergeleken met de Disney-prijs.

Bovendien is Disneyland Paris duurder dan de grote Amerikaanse Disney-resorts. Parkeren bij Disneyland in Californië kost 20 dollar, ongeveer 17,50 euro. Het parkeertarief van Walt Disney World in Florida steeg onlangs naar 25 dollar per auto, zo'n 22 euro.

Gisteren werd al bekend dat de entreeprijs van Disneyland Paris is gestegen naar 104 euro per dag voor twee parken. Een dagticket voor één park kost nu 84 euro. In september introduceerde Disney verschillende betaalde FastPass-opties, waaronder een onbeperkte voordringpas voor 150 euro per persoon. Er bestaan sinds kort ook vip-parkeerplekken van 45 euro.

In de toekomst moet de parkeerplaats van Disneyland Paris voorzien worden van overkappingen met duizenden zonnepanelen.

ZIE OOK: Entreeprijzen Disneyland Paris weer verhoogd: grens van 100 euro doorbroken

Reacties