Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling maakt abonnementen 15 euro duurder

16-11-2018, 09.09 uur

De Efteling verhoogt de prijzen van abonnementen. Mede door de landelijke btw-verhoging moeten abonnementhouders vanaf 1 januari 2019 meer gaan betalen. Een Efteling-abonnement voor kinderen en volwassenen gaat dan 190 euro kosten in plaats van 175 euro, een toename van zo'n 8,5 procent.

Wie ervoor kiest om in termijnen te betalen, is straks 17 euro per maand kwijt in plaats van 16 euro. Dat komt neer op 204 euro per jaar. Het abonnement in één keer betalen is dus uiteindelijk voordeliger. Parkeerabonnementen worden niet duurder. Die kosten in 2019 nog steeds 34 euro per jaar of 3 euro per maand.

Gehandicapten moeten volgend jaar 145 euro afrekenen voor een jaarabonnement. Dat is nu nog 130 euro. De prijs van een abonnement voor senioren (vanaf 60 jaar) gaat zelfs met 20 euro omhoog: van 145 euro naar 165 euro per jaar. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen.

In 2019 stijgt het lage btw-tarief in Nederland van 6 naar 9 procent. "En de lichte prijsstijging heeft ook te maken met de inflatie en onze continue investeringen in de kwaliteit van attracties", laat een woordvoerder aan Looopings weten.

Eerder werd al bekend dat ook de reguliere entreeprijzen omhoog gaan. Vanaf 1 februari kost een Efteling-kaartje 40 euro aan de kassa. In het hoogseizoen en verschillende schoolvakanties - als het park langer open is - stijgt de toegangsprijs naar 42 euro.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be