Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Prater

Meisje valt uit attractie in Oostenrijks pretpark

07-11-2018, 08:51 uur | Reacties

In het grootste pretpark van Oostenrijk is een 11-jarig meisje uit een heftige attractie gevlogen. Het slachtoffer maakte afgelopen week een ritje in een thrillride met gondels die over de kop vliegen. Omdat haar beugel niet goed sloot, werd het meisje op volle snelheid uit het bakje gekatapulteerd.

Daarbij kwam ze tegen de achterwand van de attractie terecht. De tiener raakte wonder boven wonder niet ernstig gewond. Ze liep alleen een enkelblessure en een gekneusde arm op.

ZIE OOK: Man overleden na tragisch ongeluk met achtbaan

Het incident vond woensdagavond plaats bij de attractie Extasy in pretpark Prater, gelegen in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Volgens de eigenaar van de attractie droeg het meisje tegen de regels in een rugzak, waardoor de veiligheidsbeugel niet ver genoeg dicht kon. Het personeel zou dat tijdens het controleren van de beugels niet opgemerkt hebben.

Het politieonderzoek naar de oorzaak van het ongeval loopt nog. Toch is de attractie inmiddels gewoon weer operationeel. Wel werd de minimumlengte uit voorzorg verhoogd van 1.40 meter naar 1.50 meter.

Het is niet voor het eerst dat de attractie Extasy negatief in het nieuws komt. In 2010 overleed een 34-jarige man door toedoen van dezelfde molen. Destijds werd aangenomen dat hij dronken over en hek was geklommen en geraakt was door een gondel. Enkele maanden geleden klapte een oud-medewerker uit de school. Hij gaf toe dat het slachtoffer destijds wel degelijk in de attractie zat. Hij zou eruit zijn gevlogen door een kapotte beugel.

ZIE OOK: Beugel van kermisattractie schiet los: 'Ik dacht dat ik doodging'

Reacties
Bijdrage