Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-medewerkers mishandeld na ruzie over abonnement

07-11-2018, 13.29 uur

Twee medewerkers van de Efteling zijn dinsdag mishandeld door een agressieve bezoeker. Aanleiding was een ruzie over een Efteling-abonnement. De man - een 39-jarige Tilburger - probeerde het parkeerterrein van het attractiepark te verlaten met het parkeerabonnement van zijn vriendin.

Parkeerpasjes zijn echter persoonsgebonden. Omdat de vrouw zelf niet aanwezig was, werd de man bij de slagbomen teruggestuurd. Vervolgens ontstond een verhitte discussie met een personeelslid van de Efteling, waarbij de medewerker drie keer in het gezicht is geslagen en is geschopt.

Een andere medewerker die poolshoogte kwam nemen, is ook meermaals geslagen en geschopt. "Hij had pijn aan zijn mond, tanden en linker bovenbeen", vertelt een politiewoordvoerder aan Looopings. "Ook had hij een bloedende lip." De politie heeft de vechtersbaas uiteindelijk meegenomen. Hij heeft de nacht in de cel moeten doorbrengen.

Een woordvoerder van de Efteling bevestigt dat er een incident heeft plaatsgevonden, maar kan zelf geen details geven. "Uiteraard vinden we dit voorval erg vervelend voor alle partijen", zegt hij. De voorlichter wil "uit privacyoverwegingen" niet zeggen hoe het nu met de bewuste medewerkers gaat.

Parkeren bij de Efteling kost 10 euro per wagen. Voor een parkeerabonnement vraagt het park 3 euro per maand of 34 euro per jaar. In de voorwaarden staat duidelijk dat een parkeerabonnement persoonsgebonden is en niet gebruikt mag worden door kennissen of partners.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be