Efteling

Efteling-medewerkers mishandeld na ruzie over abonnement

07-11-2018, 13:29 uur | Reacties

Twee medewerkers van de Efteling zijn dinsdag mishandeld door een agressieve bezoeker. Aanleiding was een ruzie over een Efteling-abonnement. De man - een 39-jarige Tilburger - probeerde het parkeerterrein van het attractiepark te verlaten met het parkeerabonnement van zijn vriendin.

Parkeerpasjes zijn echter persoonsgebonden. Omdat de vrouw zelf niet aanwezig was, werd de man bij de slagbomen teruggestuurd. Vervolgens ontstond een verhitte discussie met een personeelslid van de Efteling, waarbij de medewerker drie keer in het gezicht is geslagen en is geschopt.


ZIE OOK: Video: Efteling-medewerker duwt collega in het water

Een andere medewerker die poolshoogte kwam nemen, is ook meermaals geslagen en geschopt. "Hij had pijn aan zijn mond, tanden en linker bovenbeen", vertelt een politiewoordvoerder aan Looopings. "Ook had hij een bloedende lip." De politie heeft de vechtersbaas uiteindelijk meegenomen. Hij heeft de nacht in de cel moeten doorbrengen.

Een woordvoerder van de Efteling bevestigt dat er een incident heeft plaatsgevonden, maar kan zelf geen details geven. "Uiteraard vinden we dit voorval erg vervelend voor alle partijen", zegt hij. De voorlichter wil "uit privacyoverwegingen" niet zeggen hoe het nu met de bewuste medewerkers gaat.

Parkeren bij de Efteling kost 10 euro per wagen. Voor een parkeerabonnement vraagt het park 3 euro per maand of 34 euro per jaar. In de voorwaarden staat duidelijk dat een parkeerabonnement persoonsgebonden is en niet gebruikt mag worden door kennissen of partners.

ZIE OOK: Grote plank valt op hoofd van Efteling-bezoeker

Reacties