Efteling

Efteling voor de twintigste keer getransformeerd tot Winter Efteling

11-11-2018, 17.17 uur | ReactiesFoto: @promenadefotos

De twintigste editie van de Winter Efteling staat op het punt van beginnen. Vanaf maandag hult het attractiepark zich bijna twaalf weken lang in wintersferen. Wie de afgelopen weken in de Efteling kwam, kreeg al wel een voorproefje. Vrijwel alle winterdecoraties hangen inmiddels op hun plek.

Traditiegetrouw werden een hoop figuren en scènes in het Sprookjesbos en op het Anton Pieckplein vervangen door winterse varianten met warme kledij. Ook viel er hier en daar een plaatselijke sneeuwbui. Die bijzondere gedaantewisseling vond buiten openingstijd plaats. Zo'n 170 medewerkers waren er drie weken lang elke nacht mee bezig, van 20.00 uur tot 10.00 uur.


ZIE OOK: Twintig jaar Winter Efteling: 'Zo'n succes hadden we niet voorspeld'

De jubileumeditie van de Winter Efteling staat in het teken van extra entertainment en speciale lekkernijen, zoals stroopwafels met chocolade en toppings.

Het IJspaleis - dat vorig jaar een grote metamorfose kreeg - heeft dit keer kleine verbeteringen ondergaan. Zo kwamen er nieuwe decoraties en extra sfeerverlichting. Bij de kampvuren in de parkdelen Reizenrijk, Ruigrijk, Anderrijk en Marerijk komen muzikale acts voorbij, waaronder een kinderkoor. Op het plein bij restaurant De Steenbok wordt een nostalgisch reuzenrad neergezet.

Efteling-abonnees kunnen niet op alle dagen naar de Winter Efteling. Op 17, 18 en 24 november, 1, 2 en 9 december en 20, 26 en 27 januari zijn abonnementen niet geldig vanwege bedrijfsevenementen in het park.

ZIE OOK: Efteling introduceert stroopwafels met chocolade en toppings

Reacties