Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Sensationele nieuwe achtbaan in Polen: zestig meter hoog, 115 kilometer per uur

05-11-2018, 20.10 uur | Reacties

Het Poolse pretpark Energylandia weet niet van ophouden. Sinds de opening in 2014 zette het attractiepark al twaalf verschillende achtbanen neer. Daar komt binnenkort een sensationele hybrid coaster bij: een achtbaan met houten ondersteuningen en een stalen rail.

De coaster van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction (RMC) wordt maar liefst zestig meter hoog en 1300 meter lang, met een topsnelheid van 115 kilometer per uur. Tijdens een ritje gaan passagiers drie keer over de kop. De werktitel is Zadra.

Over het project wordt al sinds vorig jaar gesproken, maar afgelopen week heeft de directie van Energylandia de achtbaan officieel aangekondigd. In 2020 vindt de opening plaats. De attractie komt te liggen in een nieuw middeleeuws themagebied met de naam Smoczy Gród.

Op dit moment staat er één achtbaan van leverancier RMC in Europa: de 56 meter hoge Wildfire in het Zweedse pretpark Kolmården. Volgend jaar opent Walibi Holland de RMC-achtbaan Untamed, ter vervanging van houten achtbaan Robin Hood.

Meer Energylandia
Reacties