Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland spamde Wikipedia vol

08-02-2012, 23:17 uur | Reacties

PR-medewerkers van Walibi Holland hebben de afgelopen jaren meermaals geprobeerd om Wikipedia naar hun hand te zetten. Pagina's van de online encyclopedie werden door communicatiemensen volgezet met reclameboodschappen.

Gegronde kanttekeningen over Walibi en zusterpark Dolfinarium maakten daarbij steeds plaats voor nietszeggende promotiepraatjes. Dat verraadt het IP-adres van de communicatieafdeling, gesitueerd in Harderwijk. Hele lappen tekst over de Halloween Fright Nights en het geflopte entertainmentduo Sjon & Sjeffrie moesten eraan geloven.

ZIE OOK: Betrapt: Julianatoren rommelt met Wikipedia

Een opmerking over het doffe uiterlijk van de versleten achtbaan Xpress werd vervangen door: "Anno 2008 is deze achtbaan qua uiterlijk in prima staat." Ook een mededeling over het gebrek aan investeringen in het Dolfinarium schoot communicatiemensen blijkbaar in het verkeerde keelgat. In plaats daarvan schreef men: "Het Dolfinarium biedt maar liefst 9 verschillende shows en presentaties."

Het is niet bekend welke manipulatieve marketeers verantwoordelijk zijn voor censuuroperatie. Walibi was vanavond niet bereikbaar voor commentaar.

Reacties
Bijdrage