Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Nieuws

Nieuwe waterglijbaan gesloten na tien ongelukken in vijftien dagen

05-11-2018, 19:25 uur | Reacties

Een zwembad in Gelderland heeft een gloednieuwe waterglijbaan gesloten. In de vijftien dagen dat de glijbaan Crazy Cone in zwembad De Peppel in Ede open was, hebben er tien ongelukken plaatsgevonden. In drie gevallen moest er een ambulance aan te pas komen.

Eén van de slachtoffers had een gebroken enkel. Andere badgasten klaagden over ernstige duizeligheid. Volgens directeur Ronald ter Hoeven vonden alle incidenten plaats met volwassenen, waarschijnlijk vanwege hun lengte en gewicht.


ZIE OOK: Ongelukken in Tikibad Duinrell kwamen door technische mankementen

"Al na de eerste incidenten hebben we meteen maatregelen genomen", aldus Ter Hoeven. Zo werden de instructies verduidelijkt en kwam er een medewerker bij de start van de glijbaan te staan. "Helaas moeten we constateren dat deze maatregelen niet voldoende zijn."

De tien meter hoge glijbaan was al in september af, maar werd pas op 20 oktober in gebruik genomen. Een keuringsinstantie vond de interactieve waterattractie in eerste instantie niet veilig genoeg. Na enkele aanpassingen kon de Crazy Cone alsnog geopend worden.

De directie van het zwembad wil met de fabrikant overleggen hoe de glijbaan veiliger gemaakt kan worden. Dat is Watergames & More uit Zoetermeer. Ter Hoeven: "Feit is dat ik de glijbaan pas weer open als de oorzaak boven water is en wij passende maatregelen hebben kunnen nemen."ZIE OOK: Beruchte glijbaan Tikibad Duinrell weer open na ongeluk

Reacties