Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Duits attractiepark Europa-Park heeft plan voor kabelbaan naar Frankrijk

06-11-2018, 22.57 uur

Europa-Park heeft vanavond een opvallend plan gepresenteerd. Het is de bedoeling om het Zuid-Duitse attractiepark in de toekomst met een kabelbaan te verbinden met Frankrijk. Europa-Park ligt hemelsbreed nog geen 3 kilometer van de Franse grens.

De kabelbaan is bedoeld om de verkeersdrukte rond het pretpark te laten afnemen. Op dit moment komt 20 procent van de bezoekers van Europa-Park uit Frankrijk. Gasten vervoeren met een kabelbaan zou bovendien beter zijn voor het milieu.

"Deze samenwerking tussen Frankrijk en Duitsland is voor ons een droom", vertelde Europa-Park-directeur Michael Mack vanavond op een persconferentie. Hij verwacht dat het twee tot vijf jaar gaat duren om de benodigde vergunningen in orde te krijgen. "We zijn pas net begonnen met deze visie, dus we hebben nog geen exacte planning in gedachten."

De locatie van het startpunt in Frankrijk is nog niet gekozen. Mack suggereerde dat op die plek een vakantiepark van Center Parcs gerealiseerd kan worden, waar bezoekers van Europa-Park kunnen slapen. Het bouwen van een tweede pretpark sluit hij in ieder geval uit.

Ook de precieze lengte van de kabelbaan is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat er in Europa-Park een speciale ingang moet komen voor gebruikers van de kabelbaan. Een tochtje, waarbij passagiers de Rijn oversteken, zal ongeveer vijftien minuten gaan duren.

Hoewel dus nog niet duidelijk is of de kabelbaan daadwerkelijk van de grond gaat komen, heeft Europa-Park al wel een belangrijke bondgenoot gevonden. De Franse president Emmanuel Macron is een voorstander van het project. Beide partijen hebben elkaar al ontmoet. "Europa-Park heeft ervoor gekozen om te investeren in Frankrijk", twitterde Macron trots. "Dit Frans-Duitse project zal duizenden banen scheppen."Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be