Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris onthult details over mega-uitbreiding

05-11-2018, 14.21 uur

Disneyland Paris heeft nieuwe informatie naar buiten gebracht over een mega-uitbreiding van 2 miljard euro. In het Walt Disney Studios Park openen de komende jaren nieuwe themagebieden rond Marvel, Frozen en Star Wars. In een interview met dagblad Le Parisien laat David Wilson, vice-president van Walt Disney Imagineering, het één en ander los over de toekomstplannen.

De plannen voor het Marvel-gedeelte zijn het meest vergevorderd. Daar komen twee attracties. Het gebied dient als het Europese hoofdkwartier van de Avengers, zegt Wilson. "Het wordt een driedimensionale wereld waarin de bekende karakters leven en werken. Onze gasten zullen hun favoriete helden dagelijks kunnen ontmoeten. Zij zijn aanwezig om bezoekers te rekruteren en te trainen."

Achtbaan Rock 'n' Roller Coaster wordt omgebouwd tot een attractie met Iron Man. Bezoekers strijden samen met de superheld tegen het kwaad. Over de tweede Marvel-attractie wil Wilson nog niets kwijt.

In het hart van het park wordt een gigantisch meer aangelegd. "Dat gaan we zowel overdag als 's nachts gebruiken voor shows." Het Frozen-gebied wordt een replica van het fictieve koninkrijk Arendelle, met meerdere attracties. Over de Star Wars-uitbreiding is nog maar weinig bekend. "We zitten in de ontwerpfase, dus het is te vroeg om iets te zeggen over het aantal attracties."

Wilson: "We willen niet dat bezoekers de films gaan herbeleven. We willen ze een nieuwe ervaring bieden in het universum dat ze kennen." In de drie gebieden komen ook speciale themarestaurants te liggen. "Zo kun je in het Marvel-gedeelte eten wat superhelden eten."

Rond 2025 moeten alle nieuwe attracties af zijn.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be