Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Pieten in Plopsaland dit jaar toch zwart ondanks 'Pietenpact'

11-11-2018, 14.05 uur | Reacties

Plopsaland is toch niet gestopt met het gebruiken van Zwarte Piet. In 2016 werd bekend dat Plopsa-eigenaar Studio 100 het zogenaamde 'Pietenpact' zou ondertekenen. Daarmee spraken verschillende grote Belgische bedrijven af om vanaf 2017 volledig te stoppen met Zwarte Piet.

Sinterklaas zou dan alleen nog vergezeld worden door Pieten "zonder raciale stereotyperingen", bijvoorbeeld roetveegpieten, regenboogpieten en ongeschminkte Pieten. Dit jaar lopen er echter gewoon Zwarte Pieten rond in Plopsaland De Panne.


ZIE OOK: Plopsaland stopt volgend jaar met Zwarte Piet

Volgens een woordvoerder van het Vlaamse attractiepark is dat nu eenmaal wat het publiek wil. "Wij hebben de indruk dat we onze gasten op deze manier een plezier doen", zegt hij. "En uiteraard zijn onze Pieten zwart vanwege het roet uit de schoorstenen waar ze doorheen gaan."

Nederlandse pretparken als Slagharen en Duinrell houden ook vast aan Zwarte Piet, al zetten zij naast Zwarte Pieten ook enkele roetveegpieten in.

Sinterklaas is officieel nog niet in het land, maar dit weekend brengt hij al wel een bezoek aan Plopsaland. Het pretpark heeft daar naar eigen zeggen een logische verklaring voor.

ZIE OOK: Huh? Sinterklaas komt nog vóór landelijke intocht naar Plopsaland

Reacties