Plopsaland De Panne

Huh? Sinterklaas komt nog vóór landelijke intocht naar Plopsaland

05-11-2018, 13.49 uur | Reacties

Plopsaland krijgt komend weekend bijzonder bezoek. Sinterklaas laat zich zien in het Vlaamse attractiepark in De Panne, terwijl de landelijke intocht van de goedheiligman pas een week later plaatsvindt. Is dat niet raar? Een woordvoerder van Plopsa heeft er naar eigen zeggen een logische verklaring voor.

"Sinterklaas vaart per stoomboot van Spanje naar Antwerpen, waar hij op zaterdag 17 november aankomt", zegt de voorlichter. "Dan komt hij automatisch ook langs De Panne, waar hij op zaterdag 10 en zondag 11 november mooi een tussenstop kan maken. De Panne ligt immers aan de Noordzee."


ZIE OOK: Plopsaland schrapt Sinterklaasfeest

En er is nog een andere reden dat Plopsaland al een week vóór de intocht een Sinterklaas-evenement organiseert. "Hier in de omgeving wonen veel mensen die geen Sinterklaas maar Sint-Maarten vieren", weet de zegsman. "Die ziet er hetzelfde uit en heeft ook Zwarte Piet bij zich." Sint-Maarten vindt plaats op 11 november.

Sinterklaas brengt tot en met 2 december elk weekend een bezoek aan Plopsaland De Panne. Vorig jaar werden de traditionele Sint Weekends in het park geschrapt om plaats te maken voor een ander evenement.

ZIE OOK: Bizar gezicht: Disney-prinsessen in Plopsaland

Reacties