Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Emmen verlaagt entreeprijs

03-11-2018, 13:37 uur | Reacties

De entreeprijs van Wildlands Adventure Zoo Emmen wordt verlaagd. Dat is één van de maatregelen waarmee het management hoopt om de bezoekersaantallen te laten stijgen. Gisteren werd bekend dat het Drentse dierenpark dit jaar uitkomt op zo'n 840.000 bezoekers. Dat hadden er eigenlijk ruim een miljoen moeten zijn.

Bovendien wordt 2018 naar verwachting afgesloten met 8 miljoen euro verlies, een verviervoudiging van de bijna 2 miljoen euro verlies van vorig jaar. "We zitten nu in zwaar weer", zegt interim-directeur Erik van Engelen. "Door in te grijpen, kunnen we zorgen dat we zo snel mogelijk weer een gezond en nog aantrekkelijker park worden."


ZIE OOK: Rampjaar voor Wildlands Emmen: 8 miljoen euro verlies ondanks nieuwe achtbaan

Naast verschillende bezuinigingsmaatregelen kiest Wildlands voor een lagere toegangsprijs. Nu kost een kaartje 30 euro aan de kassa en 27,50 euro op internet. De kassaprijs gaat met 2,50 euro omlaag naar 27,50 euro. Online krijgen bezoekers 5 euro extra korting. Via de webshop van het park kost een ticket dan 22,50 euro.

Van Engelen: "Met een efficiëntere organisatie, een heldere positionering en passende prijs, een nog attractiever park en een versterkte band met de regio, ziet Wildlands de toekomst met vertrouwen tegemoet." Hij mikt op 940.000 bezoekers in 2019.

ZIE OOK: Wildlands Emmen overweegt entreeprijs te verlagen

Reacties