Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Rotterdam

Pretparkbaas verdwenen uit miljonairslijst Quote 500

03-11-2018, 13.13 uur

Pretparkbaas Hennie van der Most komt dit jaar niet meer voor in de Quote 500, de lijst met de vijfhonderd rijkste Nederlanders. In 2017 stond de markante ondernemer nog op plek 468, met een geschat vermogen van 75 miljoen euro.

Nu ontbreekt Van der Most op de lijst, die jaarlijks wordt samengesteld door zakenblad Quote. "De speelparkmiljonair noteert al een aantal jaar bloedrode cijfers", laat het tijdschrift weten. "De 3,1 miljoen euro verlies in 2016 is de druppel."

Van der Most is onder meer eigenaar van het Duitse pretpark Wunderland Kalkar, dat sinds afgelopen zomer te koop staat. Ook is hij de baas van het in aanbouw zijnde Attractiepark Rotterdam, waarvan de opening al meermaals is uitgesteld. In juli werd bekend dat twee aangekondigde topattracties geannuleerd worden.

Onlangs kondigde de zakenman aan dat het overdekte pretpark Speelstad Oranje in Drenthe volgend jaar weer opengaat. De voormalige trekpleister is al sinds eind 2015 dicht vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Van der Most handelt ook in tweedehands attracties, die hij opknapt en doorverkoopt.

Overigens is Van der Most er zelf niet rouwig om dat hij niet meer voorkomt in de Quote 500. "Ik wist niet dat ik er niet meer in sta, ik lees die lijst niet", vertelt hij aan dagblad de Stentor. "Maar ik ben er blij mee. Ik vind het grote flauwekul." De rangschikking noemt hij "nattevingerwerk". "Ik zeg altijd maar zo: wat de stenen opbrengen, dat is de waarde."

Meer Attractiepark Rotterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be