Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Rotterdam

Pretparkbaas verdwenen uit miljonairslijst Quote 500

03-11-2018, 13.13 uur | Reacties

Pretparkbaas Hennie van der Most komt dit jaar niet meer voor in de Quote 500, de lijst met de vijfhonderd rijkste Nederlanders. In 2017 stond de markante ondernemer nog op plek 468, met een geschat vermogen van 75 miljoen euro.

Nu ontbreekt Van der Most op de lijst, die jaarlijks wordt samengesteld door zakenblad Quote. "De speelparkmiljonair noteert al een aantal jaar bloedrode cijfers", laat het tijdschrift weten. "De 3,1 miljoen euro verlies in 2016 is de druppel."

Van der Most is onder meer eigenaar van het Duitse pretpark Wunderland Kalkar, dat sinds afgelopen zomer te koop staat. Ook is hij de baas van het in aanbouw zijnde Attractiepark Rotterdam, waarvan de opening al meermaals is uitgesteld. In juli werd bekend dat twee aangekondigde topattracties geannuleerd worden.

Onlangs kondigde de zakenman aan dat het overdekte pretpark Speelstad Oranje in Drenthe volgend jaar weer opengaat. De voormalige trekpleister is al sinds eind 2015 dicht vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Van der Most handelt ook in tweedehands attracties, die hij opknapt en doorverkoopt.

Overigens is Van der Most er zelf niet rouwig om dat hij niet meer voorkomt in de Quote 500. "Ik wist niet dat ik er niet meer in sta, ik lees die lijst niet", vertelt hij aan dagblad de Stentor. "Maar ik ben er blij mee. Ik vind het grote flauwekul." De rangschikking noemt hij "nattevingerwerk". "Ik zeg altijd maar zo: wat de stenen opbrengen, dat is de waarde."

Meer Attractiepark Rotterdam