Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Exclusieve foto's: Walibi sloopt houten achtbaan

02-11-2018, 16.50 uur

Walibi Holland is begonnen met de sloop van de houten achtbaan Robin Hood. Afgelopen zondag was de bijna negentien jaar oude rollercoaster voor het laatst operationeel. Inmiddels is al een gedeelte van de lift verwijderd, blijkt uit exclusieve foto's van Looopings.

Robin Hood moet plaatsmaken voor de spectaculaire hybrid coaster Untamed, met houten ondersteuningen en een stalen rail. De nieuwe baan maakt gebruik van een deel van de oude constructie van Robin Hood, maar de lift wordt straks een stuk hoger. Bovendien gaat de nieuwe baan over de kop.

Het gespecialiseerde Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction is verantwoordelijk voor de ombouw. Het nieuwe baanverloop moet nog bekendgemaakt worden. Untamed gaat op 1 juli 2019 open.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be