Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

'Regenverzekering van Avonturenpark Hellendoorn is onzin'

31-10-2018, 12.29 uur

Avonturenpark Hellendoorn biedt bezoekers een regenverzekering aan, maar die slaat eigenlijk nergens op. Dat schrijft RTL Z-columnist Patrick Wessels. Volgens de 'consupsycholoog' zou het onzinnig zijn om de verzekering af te sluiten bij het kopen van een toegangsbewijs voor het Overijsselse pretpark.

Wie een bezoek brengt aan Hellendoorn, kan voor 1 euro 'Baba's Regenverzekering' afsluiten. Als er op de dag van het bezoek tussen 10.00 en 16.00 uur meer dan vier millimeter regen per vierkante meter valt, ontvangen gasten een vrijkaartje voor een andere openingsdag.

"Verzekeraars maken gebruik van een paar handige psychologische denkfouten", weet Wessels. Nederlanders worden zo vaak geconfronteerd met berichten over slecht weer, dat ze het aantal regenachtig dagen chronisch overschatten. "Wanneer is de laatste keer dat je daadwerkelijk naar huis bent gegaan omdat het niet te doen was?"

En er speelt nog een andere factor mee. "Ze spelen handig in op een gevoel van geanticipeerde spijt." Een verregende dag is vervelend, maar dankzij het aanpassingsvermogen van het brein zal zo'n teleurstelling niet veel impact hebben. "We hebben daar een week of een maand later al geen last meer van. In de praktijk valt de teleurstelling mee, omdat we daarmee beter om kunnen gaan dan we denken."

Sluit dus geen regenverzekering af, is het advies van Wessels. "Durf het risico te nemen op een dag minder weer in Hellendoorn. Het bespaart je meteen 1 euro. De kans is groot dat het gewoon goedkomt. En als het toch een keer tegenzit, ben je dat daarna snel weer vergeten."

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be