Koninklijke Burgers' Zoo

Dit is de nieuwe buitenspeeltuin van Burgers' Zoo

22-02-2019, 12:34 uur | Reacties

Dierenpark Burgers' Zoo heeft een nieuwe buitenspeeltuin geopend. Tegenover het Park Restaurant in de Arnhemse dierentuin verrees de afgelopen maanden een nieuw speelgebied van duizend vierkante meter, met verschillende touwbruggen, klimtorens, klautertoestellen en glijbanen.

De oude speeltuin van het park was na ruim vijftien jaar aan vervanging toe. Eind oktober begonnen de sloopwerkzaamheden. Eigenlijk had de nieuwe speeltuin half december al af moeten zijn. "Gezien de omvang hadden we meer tijd nodig voor het montagewerk en uiteraard de uitgebreide veiligheidskeuring door een onafhankelijke instantie", vertelt een woordvoerder.


ZIE OOK: Burgers' Zoo vernieuwt lichtfestival

De speeltuin werd gefabriceerd door de Duitse firma SIK-Holz. Bij de bouw is gebruikgemaakt van robiniahout. "Hierdoor hebben de constructies speelse vormen, die niet overal helemaal symmetrisch zijn en volop ruimte geven voor fantasie en verbeelding."

Rookmachines
Komend weekend start het jaarlijkse lichfestival Burgers' Light. Daarbij wordt de speeltuin 's avonds voorzien van lichteffecten en rookmachines.ZIE OOK: Burgers' Zoo bouwt nieuwe verblijven voor doodshoofdaapjes en maki's

Reacties