Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Dit is de nieuwe buitenspeeltuin van Burgers' Zoo

22-02-2019, 12.34 uur

Dierenpark Burgers' Zoo heeft een nieuwe buitenspeeltuin geopend. Tegenover het Park Restaurant in de Arnhemse dierentuin verrees de afgelopen maanden een nieuw speelgebied van duizend vierkante meter, met verschillende touwbruggen, klimtorens, klautertoestellen en glijbanen.

De oude speeltuin van het park was na ruim vijftien jaar aan vervanging toe. Eind oktober begonnen de sloopwerkzaamheden. Eigenlijk had de nieuwe speeltuin half december al af moeten zijn. "Gezien de omvang hadden we meer tijd nodig voor het montagewerk en uiteraard de uitgebreide veiligheidskeuring door een onafhankelijke instantie", vertelt een woordvoerder.

De speeltuin werd gefabriceerd door de Duitse firma SIK-Holz. Bij de bouw is gebruikgemaakt van robiniahout. "Hierdoor hebben de constructies speelse vormen, die niet overal helemaal symmetrisch zijn en volop ruimte geven voor fantasie en verbeelding."

Rookmachines
Komend weekend start het jaarlijkse lichfestival Burgers' Light. Daarbij wordt de speeltuin 's avonds voorzien van lichteffecten en rookmachines.Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be