Apenheul

Orang-oetan dood gevonden in Apenheul

29-10-2018, 15:59 uur | ReactiesFoto: 112 Nieuws Gelderland

In Apenheul is een orang-oetan dood aangetroffen. De 18-jarige aap Binti lag zondagmiddag plotseling dood in het water in haar verblijf. Verzorgers vermoeden dat het dier uit een klimtoestel naar beneden is gevallen door een epileptische aanval.

Binti had al langer last van epileptische aanvallen. "Tot nu toe voelde ze die steeds aankomen en klom ze op tijd naar beneden", vertelt een woordvoerster aan Looopings. Zondag sloeg het noodlot toe.


ZIE OOK: Zielig: gorilla's Apenheul vallen baby-eendjes aan

Vanwege het sterfgeval was het gebied rond het orang-oetan-verblijf een tijdje afgesloten voor publiek. Inmiddels is het gedeelte weer toegankelijk. De exacte doodsoorzaak wordt nog onderzocht door de Universiteit Utrecht.

Medewerkers van Apenheul zijn in rouw door het voorval, zegt de voorlichtster. "Ze zijn aangeslagen en verdrietig. Het is voor iedereen erg emotioneel." Vanwege het overlijden zijn er voorlopig geen orang-oetan-presentaties in het park. Apenheul is dit jaar nog een kleine week geopend, tot en met aanstaande zondag.

In het Apeldoornse park overleed vorige week ook al de 52-jarige orang-oetan Silvia. De aap werd ingeslapen vanwege haar kwakkelend gezondheid.

ZIE OOK: Drama in Limburgs dierenpark: aap krijgt stroomschok en verdrinkt voor ogen bezoekers

Reacties