Walibi Holland

Nieuwe achtbaan Walibi Holland gaat Untamed heten

29-10-2018, 04:09 uur | Reacties

De nieuwe achtbaan van Walibi Holland krijgt de naam Untamed ('Ongetemd'). Dat heeft Walibi-directrice Mascha van Till in de nacht van zondag op maandag bekendgemaakt tijdens een speciale ceremonie. De opening van de spectaculaire attractie vindt op 1 juli 2019 plaats.

Untamed wordt een zogeheten hybrid coaster, met houten ondersteuningen en een stalen rail. De Amerikaanse firma Rocky Mountain Construction is ingeschakeld om de bestaande houten achtbaan Robin Hood om te bouwen tot een nieuwe attractie.


ZIE OOK: Foto's: werkzaamheden voor nieuwe achtbaan Walibi Holland gestart

Vannacht was de bijna negentien jaar oude rollercoaster voor het laatst operationeel. Rond 01.00 uur maakten 24 medewerkers en trouwe fans het allerlaatste ritje.

Topsnelheid
De nieuwe achtbaan wordt hoger dan Robin Hood. Ook de topsnelheid komt hoger te liggen. Het baanverloop van Untamed maakt Walibi later bekend. "We zullen onze fans de komende tijd zeker op de hoogte houden van alle ontwikkelingen", belooft een woordvoerder. De eerste grondwerkzaamheden zijn al begonnen.

De bekendmaking viel samen met de afsluiting van het Walibi-seizoen. Tot april 2019 zijn de poorten van het pretpark gesloten. Komende winter wordt er niet alleen een nieuwe achtbaan gebouwd: er staat ook een metamorfose op de planning voor het bijbehorende themagebied Sherwood Forest, dat Wilderness gaat heten.

Timber Trip
Het logo van Untamed, dat Walibi vannacht toonde, is volgens de voorlichter nog geen definitief ontwerp. Eerder werd voor de naam van de achtbaan gedacht aan Timber Trip. Vorige maand registreerde Walibi de domeinnaam timbertrip.nl. Uiteindelijk koos men toch voor een andere optie.ZIE OOK: Walibi Holland geeft twee attracties make-over

Reacties