Walibi Holland

Helse drukte zorgt voor problemen tijdens Fright Nights in Walibi Holland

28-10-2018, 10.02 uur | Reacties

Walibi Holland kijkt terug op een chaotische halloweenavond vol problemen. De extreme drukte in het pretpark zorgde zaterdag voor een zeer grimmige sfeer en een reeks incidenten. Bovendien stroomden paden en pleinen zo vol dat bezoekers en acteurs letterlijk geen kant op konden.

Op talloze plekken ontstonden daardoor opstoppingen. Bovendien vonden op meerdere plaatsen opstootjes plaats. De scare zones Pirate's Cove, Twisted Hellfire en Firepit moesten tijdelijk ontruimd of afgesloten worden.


ZIE OOK: Walibi Holland helemaal uitverkocht: geen kaartjes meer verkrijgbaar

Normaal gesproken verzamelen de acteurs zich na sluitingstijd bij de uitgang voor een afscheidsmoment. Vanwege de dreigende sfeer en gigantische drukte werd besloten om dat moment in zijn geheel te schrappen. Om dezelfde reden stopte de dj op het hoofdpodium bij het reuzenrad eerder dan gepland.

Het lijkt erop dat Walibi te veel tickets verkocht heeft. Alle entreekaarten voor het evenement waren uitverkocht. Dat vertaalde zich in zo'n 23.000 bezoekers. De wachttijden bij de achtbanen liepen op tot 120 minuten. Ook bij eetkraampjes en toiletten stonden enorme rijen.

Walibi-directrice Mascha van Till herkent zich niet in het geschetste beeld, laat ze weten via Twitter. "Ja, er gebeurt zeker weleens iets in ons park." Van een puinhoop was volgens haar echter geen sprake. "Trots op ons team."

Walibi presenteerde dit jaar geen nieuw spookhuis of nieuwe scare zone. Toch blijft het halloweenevenement in de polder populair. Vanavond staat de laatste Fright Night van het seizoen op de planning. Het park is open tot 23.00 uur.ZIE OOK: Twee aanhoudingen tijdens halloweenweekend Walibi Holland

Reacties