Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Helse drukte zorgt voor problemen tijdens Fright Nights in Walibi Holland

28-10-2018, 10.02 uur

Walibi Holland kijkt terug op een chaotische halloweenavond vol problemen. De extreme drukte in het pretpark zorgde zaterdag voor een zeer grimmige sfeer en een reeks incidenten. Bovendien stroomden paden en pleinen zo vol dat bezoekers en acteurs letterlijk geen kant op konden.

Op talloze plekken ontstonden daardoor opstoppingen. Bovendien vonden op meerdere plaatsen opstootjes plaats. De scare zones Pirates Cove, Twisted Hellfire en Firepit moesten tijdelijk ontruimd of afgesloten worden.

Normaal gesproken verzamelen de acteurs zich na sluitingstijd bij de uitgang voor een afscheidsmoment. Vanwege de dreigende sfeer en gigantische drukte werd besloten om dat moment in zijn geheel te schrappen. Om dezelfde reden stopte de dj op het hoofdpodium bij het reuzenrad eerder dan gepland.

Het lijkt erop dat Walibi te veel tickets verkocht heeft. Alle entreekaarten voor het evenement waren uitverkocht. Dat vertaalde zich in zo'n 23.000 bezoekers. De wachttijden bij de achtbanen liepen op tot 120 minuten. Ook bij eetkraampjes en toiletten stonden enorme rijen.

Walibi-directrice Mascha van Till herkent zich niet in het geschetste beeld, laat ze weten via Twitter. "Ja, er gebeurt zeker weleens iets in ons park." Van een puinhoop was volgens haar echter geen sprake. "Trots op ons team."

Walibi presenteerde dit jaar geen nieuw spookhuis of nieuwe scare zone. Toch blijft het halloweenevenement in de polder populair. Vanavond staat de laatste Fright Night van het seizoen op de planning. Het park is open tot 23.00 uur.



























Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be