Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
The London Resort

Financiële boost voor nieuw megapretpark in Engeland

28-10-2018, 13.48 uur

Komt er dan toch iets terecht van plannen voor een gigantisch attractiepark in Engeland? Een nieuwe investeerder heeft bekendgemaakt 25 miljoen pond (zo'n 29 miljoen euro) te willen investeren in een enorm entertainmentresort, dat in de buurt van Londen moet komen te liggen.

Over dat miljardenproject wordt al sinds 2012 gesproken. In eerste instantie was het de bedoeling om attracties te realiseren rond films en tv-series van Paramount Pictures, maar de filmmaatschappij trok zich vorig jaar terug. Bovendien is het indienen van de officiële bouwaanvraag inmiddels meermaals uitgesteld.

Pretparkfans, buurtbewoners en lokale politici hadden dan ook nog weinig vertrouwen in een goede afloop. Voor de organisatie is het nieuws over de investeerder een mooie opsteker. Het gaat om de Britse firma Keltbray Group, die een gezamenlijke onderneming heeft gevormd met ontwikkelaar London Resort Company Holdings (LRCH).

"De komende vijf jaar wordt dit één van de grootste bouwprojecten in Groot-Brittannië", zegt LRCH-directeur Steve Norris. "De betrokkenheid van deze investeerder brengt ons een stap dichterbij ons einddoel: het opleveren van een resort van wereldklasse. Daarvoor gaan we het allerbeste op entertainmentgebied samenvoegen."

Meer The London Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be