The London Resort

Financiële boost voor nieuw megapretpark in Engeland

28-10-2018, 13.48 uur | Reacties

Komt er dan toch iets terecht van plannen voor een gigantisch attractiepark in Engeland? Een nieuwe investeerder heeft bekendgemaakt 25 miljoen pond (zo'n 29 miljoen euro) te willen investeren in een enorm entertainmentresort, dat in de buurt van Londen moet komen te liggen.

Over dat miljardenproject wordt al sinds 2012 gesproken. In eerste instantie was het de bedoeling om attracties te realiseren rond films en tv-series van Paramount Pictures, maar de filmmaatschappij trok zich vorig jaar terug. Bovendien is het indienen van de officiële bouwaanvraag inmiddels meermaals uitgesteld.


ZIE OOK: Filmmaatschappij Paramount trekt zich terug uit megapretpark Londen

Pretparkfans, buurtbewoners en lokale politici hadden dan ook nog weinig vertrouwen in een goede afloop. Voor de organisatie is het nieuws over de investeerder een mooie opsteker. Het gaat om de Britse firma Keltbray Group, die een gezamenlijke onderneming heeft gevormd met ontwikkelaar London Resort Company Holdings (LRCH).

"De komende vijf jaar wordt dit één van de grootste bouwprojecten in Groot-Brittannië", zegt LRCH-directeur Steve Norris. "De betrokkenheid van deze investeerder brengt ons een stap dichterbij ons einddoel: het opleveren van een resort van wereldklasse. Daarvoor gaan we het allerbeste op entertainmentgebied samenvoegen."

ZIE OOK: Vertrouwen in nieuw megapretpark Londen keldert

Reacties