Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drouwenerzand Attractiepark

Drents pretpark vervangt twee attracties

27-10-2018, 15.08 uur

Het Drentse familiepretpark Drouwenerzand gaat komende winter twee attracties vervangen. Dat vertelt directeur Bert van der Linde aan Looopings. De nostalgische vlindermolen Twister en de vliegtuigmolen Disney Airport maken plaats voor twee nieuwe aanwinsten.

"Vorig jaar hebben we met de Freak Out een thrillride voor tieners binnengehaald, dus nu focussen we weer op gezinnen met kinderen", aldus Van der Linde. Hij noemt het "wel jammer" dat een klassieke attractie als de Twister het veld moet ruimen. "Maar die komt uit 1974, dus de onderhoudskosten worden steeds hoger."

In 2019 opent Drouwenerzand een olifantenmolen en een dierenmolen. "Heel laagdrempelig. Allebei gloednieuwe exemplaren, rechtstreeks uit de fabriek."

Verder worden achter de schermen plannen gemaakt voor een nieuwe achtbaan, die in 2020 moet openen. "Maar daarvoor zijn we afhankelijk van het bestemmingsplan", zegt de directeur. Nu heeft Drouwenerand één kleine achtbaan, de eenvoudige spinning coaster Jungle. "De nieuwe rollercoaster wordt een stuk groter."

Meer Drouwenerzand Attractiepark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be