Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drouwenerzand Attractiepark

Drents pretpark vervangt twee attracties

27-10-2018, 15.08 uur | Reacties

Het Drentse familiepretpark Drouwenerzand gaat komende winter twee attracties vervangen. Dat vertelt directeur Bert van der Linde aan Looopings. De nostalgische vlindermolen Twister en de vliegtuigmolen Disney Airport maken plaats voor twee nieuwe aanwinsten.

"Vorig jaar hebben we met de Freak Out een thrillride voor tieners binnengehaald, dus nu focussen we weer op gezinnen met kinderen", aldus Van der Linde. Hij noemt het "wel jammer" dat een klassieke attractie als de Twister het veld moet ruimen. "Maar die komt uit 1974, dus de onderhoudskosten worden steeds hoger."


ZIE OOK: Video: opbouw van nieuwe thrillride in Drents pretpark

In 2019 opent Drouwenerzand een olifantenmolen en een dierenmolen. "Heel laagdrempelig. Allebei gloednieuwe exemplaren, rechtstreeks uit de fabriek."

Verder worden achter de schermen plannen gemaakt voor een nieuwe achtbaan, die in 2020 moet openen. "Maar daarvoor zijn we afhankelijk van het bestemmingsplan", zegt de directeur. Nu heeft Drouwenerand één kleine achtbaan, de eenvoudige spinning coaster Jungle. "De nieuwe rollercoaster wordt een stuk groter."

ZIE OOK: Nieuwe attractie in Nederlands pretpark eerder open dankzij Donald Trump

Reacties