Walibi Holland

Romantisch: dit koppel trouwde in Walibi-achtbaan Robin Hood

27-10-2018, 17:48 uur | Reacties

Een koppel uit Kampen bewaart wel héél bijzondere herinneringen aan de houten achtbaan Robin Hood in Walibi Holland, die zondag voor het laatst geopend is. Ardy Kolk en Claudia Scholten gaven elkaar op 7 juli 2006 het jawoord in de 32 meter hoge rollercoaster. Toch zijn ze niet verdrietig dat de attractie wordt vervangen.

"We zijn allebei echte achtbaanfanaten", vertelt Kolk aan Looopings. "Dus destijds zei ik tegen mijn vrouw: ik trouw alleen met jou in een achtbaan." Omdat beide families mee moesten, werd gekozen voor de familieachtbaan Robin Hood. "En het hout gaf toch een romantischer karakter dan een stalen baan."


ZIE OOK: Walibi Holland onthult kleur van nieuwe achtbaan

Het was nog een heel gedoe om Robin Hood af te huren voor de huwelijksceremonie, weet Kolk. "Het is namelijk geen officiële trouwlocatie." Uiteindelijk heeft toenmalig Walibi-directeur Marcel Schonenberg de twee in de echt verbonden, als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. "In zijn speech gebruikte hij de achtbaan als metafoor voor het huwelijk: met ups en downs, maar het moet altijd leuk en spannend blijven." Daarna volgde een ritje, met trouwjurk en al.

Twaalf jaar later zijn de geliefden nog altijd gelukkig getrouwd. Dat Walibi ervoor gekozen heeft om 'hun' Robin Hood te vervangen door een nieuwe achtbaan, begrijpen ze wel. "Er komt gelukkig een mooie rollercoaster voor in de plaats. We kunnen niet wachten tot onze kinderen - twee meisjes van 3 en 7 - daarin kunnen."

In de nacht van zondag op maandag maakt Robin Hood de allerlaatste ritjes. De komende maanden wordt de baan omgebouwd tot een spectaculaire hybrid coaster van de Amerikaanse firma Rocky Mountain Construction, met houten ondersteuningen en een stalen rail. Die moet op 1 juli 2019 af zijn.ZIE OOK: Walibi Holland vervangt Robin Hood door hypermoderne achtbaan

Reacties