Legoland Windsor Resort

Legoland onder vuur om vet eten voor kinderen

26-10-2018, 18:10 uur | Reacties

Legoland ligt onder vuur in Groot Brittannië. Volgens een nieuwe studie serveert het Engelse pretpark Legoland Windsor geen enkele gezonde maaltijd voor kinderen.

Een stichting met de naam The Soil Association deed onderzoek naar gezonde horeca-opties bij pretparken in het land. Daarvoor werden ouders naar 22 toeristische attracties gestuurd. Legoland eindigde onderaan de lijst. Het park hanteert all-inclusive-tickets voor kinderen, inclusief een lunch. Daarbij kunnen ze alleen kiezen uit een burger, gefrituurde kip en friet.


ZIE OOK: Movie Park Germany: 'Gezond eten in pretpark werkt niet'

"Het is onacceptabel dat een populair pretpark kinderen het recht op een gezonde maaltijd op deze manier ontzegt", vertelt campagnemanager Rob Percival aan Britse media. "Gezond eten kan leuk en goedkoop zijn, maar wat Legoland serveert is simpelweg troep. Het park zou beter Deep Fried Crap Land kunnen heten."

In een reactie laat een woordvoerder van Legoland weten dat er plannen zijn om volgend jaar ook groenten en salades toe te voegen aan de kindermenu's. "We erkennen het belang van het aanbieden van gezond eten."

ZIE OOK: Staatssecretaris hamert op gezond eten in attractieparken

Reacties