Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Windsor Resort

Legoland onder vuur om vet eten voor kinderen

26-10-2018, 18.10 uur

Legoland ligt onder vuur in Groot Brittannië. Volgens een nieuwe studie serveert het Engelse pretpark Legoland Windsor geen enkele gezonde maaltijd voor kinderen.

Een stichting met de naam The Soil Association deed onderzoek naar gezonde horeca-opties bij pretparken in het land. Daarvoor werden ouders naar 22 toeristische attracties gestuurd. Legoland eindigde onderaan de lijst. Het park hanteert all-inclusive-tickets voor kinderen, inclusief een lunch. Daarbij kunnen ze alleen kiezen uit een burger, gefrituurde kip en friet.

"Het is onacceptabel dat een populair pretpark kinderen het recht op een gezonde maaltijd op deze manier ontzegt", vertelt campagnemanager Rob Percival aan Britse media. "Gezond eten kan leuk en goedkoop zijn, maar wat Legoland serveert is simpelweg troep. Het park zou beter Deep Fried Crap Land kunnen heten."

In een reactie laat een woordvoerder van Legoland weten dat er plannen zijn om volgend jaar ook groenten en salades toe te voegen aan de kindermenu's. "We erkennen het belang van het aanbieden van gezond eten."

Meer Legoland Windsor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be