Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disney-fans laten Disneyland Paris vallen: 'Horeca is om te janken'

26-10-2018, 14.10 uur

De horeca in Disneyland Paris is waardeloos. Dat zeggen de presentatoren van de bekende podcast D-Tales. Normaal gesproken zijn de Disney-fans louter lyrisch over Disneyland Paris, maar in de laatste aflevering van de podcast komen ze opvallend negatief uit de hoek. Met name de restaurants en eetkraampjes in de Disney-parken moeten het ontgelden.

Co-presentator Ralf Verhoef was eerder deze maand in Disneyland Paris. "Ik heb vrijdagavond om 22.00 uur letterlijk een half uur staan wachten op een hotdog", klaagt hij. "Belachelijk. Niet normaal. Het schoot gewoon niet op." In het Walt Disney Studios Park waren tot zijn grote verbazing zelfs alle eettentjes gesloten. "Een zakje chips of een koekje kopen kon niet."

Ook bij Disney-restaurant Fuente del Oro stond Verhoef 25 minuten te wachten tot hij überhaupt geholpen werd. Vervolgens duurde het gigantisch lang om zijn bestelling te verwerken. "De medewerker heeft alles drie keer opnieuw moeten invoeren. Er moest uiteindelijk een collega bij gehaald worden. Eerst kreeg ik een deel van mijn geld terug, toen moest ik bijbetalen. Ik dacht: doe niet zo moeilijk."

De Disney-fan heeft geen goed woord over voor het horecapersoneel. "De horeca is echt een groot probleem. Het is om te janken. Zowel bij de restaurants als bij de foodtrucks. Het gaat allemaal zo traag en sloom." Collega-presentator Jorn Jokker is het met hem eens. "Frankrijk gaat prat op: wij hebben de beste keuken ter wereld. Ik zie het niet hoor."

Voorlopig laat Disney-liefhebber Verhoef het Parijse resort dan ook links liggen. "Het prijsniveau is dusdanig hoog dat ik echt wacht op een grote uitbreiding." Jokker: "Belachelijk dat ze voor de Studios nog de volledige toegangsprijs durven te vragen. Dat kun je toch niet verkopen? Het trekt mij ook niet om weer naar Parijs te gaan."

D-Tales is de podcast van voormalig 3FM-dj Michiel Veenstra, die zelf in Disneyland Paris te horen is als de Nederlandse voice-over.


Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be