Artis

Artis gaat vlees verbannen uit restaurants

23-10-2018, 18.23 uur | Reacties

Een stukje vlees eten in Artis kan over een tijdje niet meer. Het is de bedoeling dat de restaurants in de Amsterdamse dierentuin op termijn volledig vleesvrij worden. Dat heeft directeur Rembrandt Sutorius vanmiddag bekendgemaakt.

De ingrijpende verandering moet stap voor stap worden doorgevoerd. "We gaan bijvoorbeeld nu al hamburgers aanbieden die voor de helft uit vlees bestaan en voor de helft uit zelfgekweekte oesterzwammen", aldus Sutorius. Uiteindelijk zijn straks alleen vegetarische producten verkrijgbaar.


ZIE OOK: Roken en blowen wordt verboden in dierentuin Artis

De maatregel is onderdeel van een omvangrijk plan om het dierenpark duurzamer en diervriendelijker te maken. Daar wordt in totaal 160 miljoen euro voor uitgetrokken. Afgelopen week werd al bekend dat het park roken en blowen in 2019 gaat verbieden. Daarnaast gaan petflessen in de ban.

Er zijn ook renovaties gepland voor verschillende dierenverblijven, bijvoorbeeld voor de uilen, slingerapen, gibbons, gorilla's en zeeleeuwen. Door afscheid te nemen van sommige andere diersoorten moet er meer ruimte ontstaan.

ZIE OOK: Dierentuin Artis wil minder diersoorten

Reacties