Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Artis gaat vlees verbannen uit restaurants

23-10-2018, 18.23 uur

Een stukje vlees eten in Artis kan over een tijdje niet meer. Het is de bedoeling dat de restaurants in de Amsterdamse dierentuin op termijn volledig vleesvrij worden. Dat heeft directeur Rembrandt Sutorius vanmiddag bekendgemaakt.

De ingrijpende verandering moet stap voor stap worden doorgevoerd. "We gaan bijvoorbeeld nu al hamburgers aanbieden die voor de helft uit vlees bestaan en voor de helft uit zelfgekweekte oesterzwammen", aldus Sutorius. Uiteindelijk zijn straks alleen vegetarische producten verkrijgbaar.

De maatregel is onderdeel van een omvangrijk plan om het dierenpark duurzamer en diervriendelijker te maken. Daar wordt in totaal 160 miljoen euro voor uitgetrokken. Afgelopen week werd al bekend dat het park roken en blowen in 2019 gaat verbieden. Daarnaast gaan petflessen in de ban.

Er zijn ook renovaties gepland voor verschillende dierenverblijven, bijvoorbeeld voor de uilen, slingerapen, gibbons, gorilla's en zeeleeuwen. Door afscheid te nemen van sommige andere diersoorten moet er meer ruimte ontstaan.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be