Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Madurodam haalt beroemd vliegtuig naar Nederland

24-10-2018, 12.32 uur | Reacties

Madurodam staat bekend om schaalmodellen, maar dit keer heeft het Haagse themapark een gigantisch object binnengehaald. Dinsdagmiddag arriveerde een enorm Dakota-vliegtuig in Madurodam.

"De Dakota is niet alleen het meest geliefde, maar ook het meest gebouwde vliegtuig uit de luchtvaarthistorie", legt een woordvoerster uit. "Wereldwijd zijn er naar schatting nog maar vierhonderd exemplaren in de lucht. Dat wij een exemplaar kunnen toevoegen aan Madurodam is bijzonder en uniek."

Het vliegtuig werd na een zeereis vanuit de Amerikaanse staat Florida via Antwerpen naar Den Haag vervoerd. Volgend jaar wordt de blikvanger onderdeel van een nieuwe attractie in Madurodam, waarover het park nog geen details onthult.

"We gaan iets groots doen", zegt de voorlichtster. "Nederland kan straks niet om het vliegtuig heen. Maar voor nu laten we dit prachtige vliegtuig nog even voor zichzelf spreken."

Meer Madurodam
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be