Walibi Holland

Wordt dit de naam van de nieuwe achtbaan in Walibi Holland?

26-10-2018, 12.55 uur | Reacties

Heeft Walibi Holland de naam van een nieuwe achtbaan per ongeluk zelf onthuld? Het pretpark opent volgend jaar een spectaculaire nieuwe rollercoaster ter vervanging van de houten achtbaan Robin Hood. Het heeft er alle schijn van dat die attractie Timber Trip gaat heten, zo ontdekte Looopings.

De domeinnaam timbertrip.nl is op 10 september 2018 geregistreerd door Walibi Holland B.V., blijkt uit gegevens van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Wie nu naar de website gaat, ziet een algemene pagina met een Franse tekst: "Actuellement, ce nom de domaine ne redirige pas vers un site internet." Walibi is eigendom van de Franse firma Compagnie des Alpes.


ZIE OOK: Walibi Holland vervangt Robin Hood door hypermoderne achtbaan

Zondagnacht weten we zeker hoe de nieuwe achtbaan gaat heten. Dan wordt de naam onthuld tijdens een besloten evenement onder de noemer Hout & Nieuw, waarbij houten achtbaan Robin Hood voor de allerlaatste keer operationeel is. Walibi heeft voor het afscheid alleen personeelsleden, journalisten en vloggers uitgenodigd.

Vanaf aanstaande maandag is Walibi Holland gesloten. Het park gaat in het voorjaar van 2019 weer open. De nieuwe achtbaan moet op 1 juli af zijn. Medewerkers van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction (RMC) zijn inmiddels begonnen met voorbereidende werkzaamheden. Vorige maand arriveerden de eerste onderdelen. De oude Robin Hood-treinen worden hergebruikt in de vorm van decoraties.

ZIE OOK: Eerste onderdelen van nieuwe achtbaan Walibi Holland gearriveerd

Reacties