Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn tot in detail nagebouwd in computerspel

21-10-2018, 17.22 uur

Een pretparkfan heeft Avonturenpark Hellendoorn tot in detail nagebouwd met behulp van computerspel Planet Coaster. Gamer Robin Sproates (21) creëerde een digitale kopie van het Overijsselse pretpark, inclusief iconische attracties als achtbaan Tornado en wildwaterbaan Sungai Kalimantan.

Ook de nieuwe attractie Het DrakenNest, geopend in 2017, ontbreekt niet. Bij overdekte achtbaan Rioolrat en darkride Discovery Club nam Sproates zelfs de moeite om ook het interieur na te maken.

"Ik ben in augustus 2017 met dit project begonnen, dus ik ben er ruim een jaar mee bezig geweest", vertelt de fanatieke gamer aan Looopings. "Aangezien ik in de buurt van Avonturenpark Hellendoorn woon, ben ik er vroeger erg vaak geweest. En ook nu vind ik het nog steeds heel leuk om het park te bezoeken."

René Peul, marketingdirecteur van het attractiepark, is onder de indruk van de creatie. "We voelen ons vereerd", reageert hij. "Zeer realistisch. Wat een werk zeg, onze complimenten."

Het is niet voor het eerst dat Sproates zijn kunsten laat zien in Planet Coaster. Begin dit jaar presenteerde hij al een remake van Gold Rush, de triple-launch coaster van Attractiepark Slagharen.



Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be