Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn tot in detail nagebouwd in computerspel

21-10-2018, 17:22 uur | Reacties

Een pretparkfan heeft Avonturenpark Hellendoorn tot in detail nagebouwd met behulp van computerspel Planet Coaster. Gamer Robin Sproates (21) creëerde een digitale kopie van het Overijsselse pretpark, inclusief iconische attracties als achtbaan Tornado en wildwaterbaan Sungai Kalimantan.

Ook de nieuwe attractie Het DrakenNest, geopend in 2017, ontbreekt niet. Bij overdekte achtbaan Rioolrat en darkride Discovery Club nam Sproates zelfs de moeite om ook het interieur na te maken.


ZIE OOK: Lanceerachtbaan Gold Rush uit Slagharen nagemaakt in Planet Coaster

"Ik ben in augustus 2017 met dit project begonnen, dus ik ben er ruim een jaar mee bezig geweest", vertelt de fanatieke gamer aan Looopings. "Aangezien ik in de buurt van Avonturenpark Hellendoorn woon, ben ik er vroeger erg vaak geweest. En ook nu vind ik het nog steeds heel leuk om het park te bezoeken."

René Peul, marketingdirecteur van het attractiepark, is onder de indruk van de creatie. "We voelen ons vereerd", reageert hij. "Zeer realistisch. Wat een werk zeg, onze complimenten."

Het is niet voor het eerst dat Sproates zijn kunsten laat zien in Planet Coaster. Begin dit jaar presenteerde hij al een remake van Gold Rush, de triple-launch coaster van Attractiepark Slagharen.ZIE OOK: Avonturenpark Hellendoorn zet attractie te koop

Reacties