Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Nintendo overweegt juridische stappen tegen Walibi vanwege halloweenpersonages

28-10-2018, 18.11 uurBeeld: DeLaVrie Media

Nintendo doet onderzoek naar mogelijke copyrightschending door Walibi Holland. Tijdens de drukbezochte Halloween Fright Nights in het pretpark lopen bekende personages uit Nintendo-spellen rond. Walibi heeft daar nooit toestemming voor gevraagd, vertelt een woordvoerder van Nintendo aan Looopings. Wellicht volgen er juridische stappen.

"Wij wisten hier tot nu toe eerlijk gezegd niets van", aldus de Nintendo-voorlichter. "Dit ging zeker niet in samenspraak met ons. Walibi heeft hierover nooit contact met ons gehad." Een internationaal team bekijkt nu of er sprake is van het misbruiken van intellectuele eigendommen van de Japanse spellenfabrikant.

In Walibi's scare zone Game Over, sinds 2015 onderdeel van het halloweenaanbod, zijn horrorversies te vinden van Nintendo-personages als Mario, Luigi, Princess Peach, Ash Ketchum en Zelda. Zijn de figuren volgend jaar ook nog te zien in Walibi? "Dat lijkt me sterk", zegt de Nintendo-voorlichter.

Eerder ontstond al ophef over het gebruik van superheld Spider-Man, eigendom van The Walt Disney Company. Een woordvoerder van Walibi liet toen weten: "We houden goed in de gaten dat onze halloweenkarakters op genoeg punten afwijken van de originele personages. Daarnaast gebruiken we de namen van de karakters niet."

Naast de Disney- en Nintendo-figuren heeft Walibi ook personages rondlopen van andere uitgevers, namelijk de Joker, Harley Quinn en de Riddler van Warner Bros. Interactive Entertainment, Lara Croft van Square Enix en Ezio uit Assassin's Creed van Ubisoft.







Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be