Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bakken

Enorme brand in oudste pretpark ter wereld

18-10-2018, 14.05 uur

In het oudste pretpark ter wereld heeft woensdagavond een grote brand gewoed. Het vuur brak uit in een restaurant van attractiepark Bakken, gelegen bij de Deense hoofdstad Kopenhagen. Alle bezoekers moesten geëvacueerd worden. Restaurant Balkon 51 brandde tot de grond toe af.

Dankzij de inzet van 45 brandweerlieden kon voorkomen worden dat ook nabijgelegen attracties in vlammen opgingen. Vlakbij het afgebrande restaurant ligt de klassieke houten achtbaan Rutschebanen, geopend in 1932.

Bakken zou woensdag open zijn tot 21.00 uur. Rond 20.30 uur brak de brand uit. Men was de hele nacht en ochtend bezig met bluswerkzaamheden en puinruimen. Volgens de directie is er alleen sprake van materiële schade. Er vielen geen gewonden. De oorzaak is nog niet bekend.

Ondanks de brand ging het park vanochtend om 11.00 uur gewoon weer open voor publiek. Het gebied rond de restaurants is afgezet. Bakken, geopend in 1583, is na Tivoli Gardens het best bezochte pretpark van Denemarken.

Meer Bakken
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be