Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mirabilandia

Bouw van motorachtbaan in Ducati World begonnen

18-10-2018, 16.54 uur

De bouw van een nieuwe motorachtbaan in het Italiaanse pretpark Mirabilandia is begonnen. Volgend jaar opent het attractiepark het themagebied Ducati World, dat in het teken staat van het gelijknamige motorfietsmerk. De belangrijkste trekpleister wordt een dubbele achtbaan met motoren.

Het gaat om een zogeheten spike coaster van fabrikant Maurer Rides uit Duitsland. Dat is een elektrisch aangedreven rollercoaster met losse tweepersoons karretjes in de vorm van Ducati-motoren. Vorige maand werd het uiterlijk van de voertuigen al onthuld tijdens pretparkbeurs EAS in Amsterdam.

De voorlopige naam luidt Superike Race. Inmiddels staan de eerste baandelen op hun plek. Er komen twee banen die elk 525 meter lang en 22 meter hoog worden. Een ritje gaat ongeveer een minuut duren.

De nieuwe achtbaan wordt de tweede spike coaster ter wereld. Vorig jaar opende een prototype in het Duitse Skyline Park, onder de naam Sky Dragster.

Ducati World in Mirabilandia wordt verder aangevuld met winkels, restaurants en kleinere attracties zoals simulatoren, allemaal in Ducati-stijl. Het 25 miljoen euro kostende gebied krijgt een oppervlakte van 35.000 vierkante meter. De openingsdatum is nog niet bekendgemaakt.

Meer Mirabilandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be