Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Mirabilandia

Bouw van motorachtbaan in Ducati World begonnen

18-10-2018, 16:54 uur | Reacties

De bouw van een nieuwe motorachtbaan in het Italiaanse pretpark Mirabilandia is begonnen. Volgend jaar opent het attractiepark het themagebied Ducati World, dat in het teken staat van het gelijknamige motorfietsmerk. De belangrijkste trekpleister wordt een dubbele achtbaan met motoren.

Het gaat om een zogeheten spike coaster van fabrikant Maurer Rides uit Duitsland. Dat is een elektrisch aangedreven rollercoaster met losse tweepersoons karretjes in de vorm van Ducati-motoren. Vorige maand werd het uiterlijk van de voertuigen al onthuld tijdens pretparkbeurs EAS in Amsterdam.


ZIE OOK: Eerste ontwerpen voor nieuwe motorachtbaan in Ducati World

De voorlopige naam luidt Superike Race. Inmiddels staan de eerste baandelen op hun plek. Er komen twee banen die elk 525 meter lang en 22 meter hoog worden. Een ritje gaat ongeveer een minuut duren.

De nieuwe achtbaan wordt de tweede spike coaster ter wereld. Vorig jaar opende een prototype in het Duitse Skyline Park, onder de naam Sky Dragster.

Ducati World in Mirabilandia wordt verder aangevuld met winkels, restaurants en kleinere attracties zoals simulatoren, allemaal in Ducati-stijl. Het 25 miljoen euro kostende gebied krijgt een oppervlakte van 35.000 vierkante meter. De openingsdatum is nog niet bekendgemaakt.

ZIE OOK: Italiaans pretpark bouwt Ducati-gebied met motorachtbaan

Reacties