Efteling

Efteling introduceert gifjes met Symbolica-lakei O.J. Punctuel

17-10-2018, 11.40 uur | Reacties

Geen zin om een reactie te typen op social media of WhatsApp? Voortaan is het ook mogelijk om te reageren met behulp van een gezichtsuitdrukking van O.J. Punctuel, de bekende lakei uit de Efteling-attractie Symbolica. Op Facebook, Twitter en WhatsApp staan vanaf nu zogenaamde Punctuel-gifjes.

Gif-bestanden zijn korte video's zonder geluid, die in een eindeloze loop worden afgespeeld. Er zijn in totaal ruim veertig verschillende Punctuel-gifjes gemaakt, bedoeld voor de meest uiteenlopende situaties. Ze zijn te vinden door in gif-databanken als Giphy en Tenor te zoeken op 'Punctuel'.


ZIE OOK: Efteling-lakei O.J. Punctuel is terug van weggeweest

"Het kan zijn dat ze nog niet allemaal overal beschikbaar zijn", vertelt een woordvoerder. "Ze worden nog ingeladen. De rest volgt de komende dagen nog."

O.J. Punctuel is één van de personages uit de nieuwste Efteling-attractie Symbolica. De ordentelijke lakei probeert ervoor te zorgen dat een audiëntie in het Paleis der Fantasie geheel volgens protocol verloopt. In de attractie komt hij twee keer voor in de vorm van een animatronic. Ook is de lakei regelmatig in levenden lijve te ontmoeten buiten de paleismuren. Meestal wordt de rol gespeeld door Efteling-ontwerper Jeroen Verheij.

ZIE OOK: Efteling-meme met stomverbaasde lakei is hit op social media

Reacties