Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Halloween Nightmares

Rechtszaak over halloweenspookhuis: 'Ik ben bedrogen'

16-10-2018, 21.24 uur

Een ruzie over een halloweenspookhuis wordt uitgevochten in de rechtszaal. De initiatiefnemers en bedenkers van spookhuis Halloween Nightmares, dat vorig jaar in Utrecht te vinden was, zijn woedend op elkaar. Creatief leider Dion Varossieau beweert dat hij is opgelicht door organisatoren Wilbert Vernooij en Janita Noorlander. Zij claimen op hun beurt dat Varossieau nooit betrokken was bij de organisatie.

Hij zou hooguit een beetje hebben meegeholpen met het ontwerpen en bouwen van het spookhuis. Daarom zou hij geen recht hebben op een deel van de omzet. Maar Varossieau ziet zichzelf als mede-eigenaar. "Het is echt mijn kindje", vertelt hij aan Looopings. "Maar daar heb ik nooit een financiële vergoeding voor gehad. Ik ben bedrogen."

Organisatoren Vernooij en Noorlander eisen dat Varossieau zijn uitspraken rectificeert en hen met rust laat. Daarom spanden ze een kort geding aan. Bovendien verklaren ze dat het spookhuis - dat in drie maanden tijd naar verluidt 650.000 euro opbracht - nooit winst heeft gedraaid.

Overigens werd Varossieau tijdens de ontwikkeling van het spookhuis in de media zélf een oplichter genoemd. Een ondernemer beweerde nog duizenden euro's van hem te krijgen. Ook werd hij eerder op staande voet ontslagen bij het halloween-evenement van Walibi Holland omdat hij bezoekers lastigviel. Toen die berichten via Looopings aan het licht kwamen, lieten Vernooij en Noorlander weten dat ze ondanks alles vertrouwen hielden in Varossieau.

Halloween Nightmares was geopend van eind september 2017 tot eind januari 2018. De horrorattractie werd het grootste spookhuis van de Benelux genoemd, maar die titel werd door een andere partij in twijfel getrokken.

De rechter doet over twee weken uitspraak. Varossieau wilde dit najaar de grootste spooktocht van Europa organiseren, maar dat evenement is afgelast vanwege tegenvallende kaartverkoop. In plaats daarvan gaat Varossieau nu als clown aan de slag bij Screams, het halloween-evenement van Avonturenpark Hellendoorn. "Iedereen verdient een tweede kans", laat een woordvoerder van het pretpark aan Looopings weten.

Meer Halloween Nightmares
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be